Snøskred - trygt til fjells om vinteren

Velkommen til februarutgaven av Geo-onsdag! Denne gangen er det foredrag ved Karsten Müller, førsteamanuensis ved Seksjon for naturgeografi og hydrologi.

Bildet kan inneholde: himmel, fjell, økoregion, berggrunn, highland.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Velkommen til ny GeoOnsdag. Denne gangen er det Karsten Müller som skal holde foredraget "Snøskred - trygt til fjells om vinteren".

Mye fjellterreng og kalde vintre gjør at snøskred er en av de hyppigste naturfarene i Norge. Som det passer seg midt i vinterferien oppdaterer Karsten Müller oss om snøskred: hvorfor, hvor og når det er farlig. Han skal også gi et lite innblikk i Snøskredvarslingen og -forskning i Norge.

Karsten Müller jobber som snøskredforsker og -varsler ved Norges vassdrags- og energidirektoratet. Han er førsteamanuensis ved Seksjon for naturgeografi og hydrologi. Karsten har jobbet med snø og is i ulike sammenhenger i snart 20 år.

Foredraget vil streames
 


GEO-onsdag

En gang i måneden vil forskere i geofag ved UiO fortelle om sin forskning og introdusere geofagene til et vidt publikum, fra førsteårs bachelor-studenter til nysgjerrige kolleger på universitetet, i en hyggelig atmosfære på Realfagsbiblioteket. Det er mulig å stille spørsmål etter foredraget.

Det serveres kaffe/te.

Alle er velkomne!


    Publisert 7. feb. 2022 22:42 - Sist endret 16. mars 2022 12:09