AVLYST Når isbreer skifter gir – hva styrer overgangen fra sakte til raske brebevegelser?

Grunnet sykdom er vi dessverre nødt til å utsette dette arrangementet til høsten 2022. Ny dato kommer!

Nærbilde av isbre.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Velkommen til ny GeoOnsdag. Denne gangen er det Thomas Vikhamar Schuler som skal holde foredraget "Når isbreer skifter gir – hva styrer overgangen fra sakte til raske brebevegelser?".

Isbreer verden rundt er på tilbakegang, men noen av dem skyter fart og rykker frem. Hvorfor dette er dårlig nytt og mulige årsaker skal belyses av Thomas Vikhamar Schuler, professor ved Institutt for geofag. Vi skal høre om mekanismer på brebunnen som styrer isbreenes fart og måter hvordan vi kan undersøke og måle prosessene under isen.

Schuler er glasiolog og har i over 20 år forsket på isbreer på Svalbard, i Norge, Alpene og Andesfjellene. Han leder MAMMAMIA prosjektet som undersøker hastighetsendringer av Kongsvegen, en isbre på Svalbard.

Foredraget vil streames.
 


GEO-onsdag

En gang i måneden vil forskere i geofag ved UiO fortelle om sin forskning og introdusere geofagene til et vidt publikum, fra førsteårs bachelor-studenter til nysgjerrige kolleger på universitetet, i en hyggelig atmosfære på Realfagsbiblioteket. Det er mulig å stille spørsmål etter foredraget.

Det serveres kaffe/te.

Alle er velkomne!


    Publisert 10. mai 2022 13:49 - Sist endret 16. mai 2022 11:42