Abels tårn

Hva er den mest energieffektive måten å gå på ski opp en fjellside? Er det virkelig flere trekk-varianter på et sjakkbrett enn atomer i universet? Kan vi være så forkjølet at snørra danner en sky rundt oss, når vi hoster og det er kaldt nok? Og: panelet skal snakke om verdens tøffeste bakterie!

Bildet kan inneholde: tekst, font, vis enhet, neon, neon skilt.

Ukas sak

Topp-tur på ski kan være krevende nok, om en ikke også skal krangle om hva som er den mest energieffektive måten å bevege seg opp fjellsida på! Far er tilhenger av å gå rett opp, med feller under skia, mens sønnen mener sikksakk oppover er mest energi-effektivt. Stemninger er i ferd med å bli så sur at Abels tårn er bedt om hjelp til å avklare hvem som har rett.

I tillegg

Nok et sjakk-VM er overstått og entusiastene må finne noe annet å engasjere seg i - for eksempel hvor mange trekk-varianter er det på et sjakkbrett? I følge en av lytterne har kommentatorene Atle Grønn og Torstein Bae hevdet at det er like mange trekk-varianter i sjakk som det er atomer i universet! Denne påstanden mener en Abels tårn-lytter at må være en BLØFF som bør granskes av en matematiker!

Kan vi være så forkjølet at snørra danner en sky rundt oss, når vi hoster og det er kaldt nok?

Og: panelet skal snakke om verdens tøffeste bakterie!

Ukas panel

Matematiker Andreas Nakkerud
Meteorolog og forsker Bjørg Jenny Kokkvoll Engdahl
Mikrobiolog Jessica Lönn-Stensrud 

 

Kaffe og boller serveres - fra 09:45.


Motta nyhetsbrev om kommende arrangementer ved Realfagsbiblioteket

Emneord: ekko, abels tårn, vaffel og vitenskap
Publisert 7. feb. 2019 11:25 - Sist endret 9. sep. 2020 16:42