Abels tårn

Endelig er det fredag - og det betyr at Abels tårn har sending fra Realfagsbiblioteket. Vi serverer vafler og kaffe til publikum fra kl 9.45. Velkommen!

Bildet kan inneholde: neon, neon skilt, elektronisk skilting, font, vis enhet.

Visste du at Abels tårn er utvidet med én time podcast-sending? Poden heter Abels Forgård og går i dybden på ulike temaer. I morgen er det Gaute Einevoll som er makker. Han snakker blant annet om et dataprogram, stort og komplekst nok til å simulerere hjernen. Kan dette prgrammet da tenke som en hjerne?

Kl 10.03 starter livesending på scenen hos oss. Da serverer vi vafler, kaffe og et strålende panel bestående av molekylærbiolog Elisabeth Gråbøl-Undersrud, kjernefysiker Ann-Cecilie Larsen og medisinsk statistiker Jo Røislien. De skal gi oss økt kunnskap ved å svare på blant annet hvorvidt vi bør unngå å blande andel og prosent, om menn produserer større spyttklyser og gir det mening å snakke om flaks og uflaks? 

_________________________

 

Hver fredag samler NRK Ekko et panel forskere til direktesending av Abels tårn her på Realfagsbiblioteket.

Realfagsbiblioteket ønsker sammen med NRK velkommen til live publikum. Vi disker derfor opp med kaffe og bafler og inviterer til direktesending.

Kom til Realfagsbiblioteket i Vilhelm Bjerknes' hus og innled helgen med direktesendt forskningsunderholdning. Kanskje har du et spørsmål du vil stille til panelet?

Emneord: ekko, abels tårn, vaffel og vitenskap
Publisert 29. sep. 2021 21:09 - Sist endra 18. okt. 2021 10:26