Abels tårn

Endelig er det fredag - og det betyr at Abels tårn har sending fra Realfagsbiblioteket. Dette blir siste sending før sommeren. Velkommen!

Bildet kan inneholde: neon, neon skilt, elektronisk skilting, font, vis enhet.

I morgen er det siste sending før sommeren – og det klinkes til med hele to timer nyttig og unyttig kunnskap du kan briljere med i selskapslivet gjennom ferien. I panelet den første timen møter du primatolog og økolog Anita Eriksen, kjemiker Ole Swang og statistiker Jo Røislien. Den andre timen er viet James Webb-teleskopet.

James Webb-teleskopet  er NASAs nye flaggskip og arvtakeren etter Hubble-teleskopet. James Webb kan se ufattelig langt tilbake – til big bang og dannelsen av galaksene. Teleskopet vil også kunne gi oss ny kunnskap om hvordan stjerner og planeter dannes. James Webb ble skutt opp i slutten av desember 2021, og var ferdig «brettet ut» i januar. Nå er det rett før de første forskerne skal begynne å bruke teleskopet og en av dem er Håkon DahleMen først skal Håkon en tur innom Abels bakgård, sammen med astronom Maria Hammerstrøm og statistiker / matematiker Jo  Røislien
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hver fredag samler NRK Ekko et panel forskere til direktesending av Abels tårn her på Realfagsbiblioteket.

Realfagsbiblioteket ønsker sammen med NRK velkommen til live publikum. Vi disker derfor opp med kaffe og bafler og inviterer til direktesending.

Kom til Realfagsbiblioteket i Vilhelm Bjerknes' hus og innled helgen med direktesendt forskningsunderholdning. Kanskje har du et spørsmål du vil stille til panelet?

Emneord: ekko, abels tårn, vaffel og vitenskap
Publisert 2. apr. 2022 18:13 - Sist endra 16. juni 2022 17:16