Boklunsj: Berlinhistorier

Astrid Sverresdotter Dypvik, journalist og historiker utdannet ved UiO, presenterer sin nye bok «Berlinhistorier» med historier fra Berlin under den kalde krigen. Velkommen til boklunsj på Scene HumSam!

Program

Dybvik forteller i samtale med Henrik Keyser Pedersen, Universitetsbiblioteket. Ta gjerne med deg matpakke og spis lunsjen på biblioteket denne dagen! Vi spanderer kaffe og salte pretzler/brezeln.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Om boka

«Berlinhistorier. Kald krig i den delte byen»: 
I 1945 var Tyskland knust både militært, politisk og moralsk. Berlin lå i ruiner. Fra 1949 var landet delt i to, i et kapitalistisk Vest-Tyskland og et kommunistisk Øst-Tyskland. Berlin ble liggende inne i Øst-Tyskland, og ble også delt i øst og vest. Astrid Sverresdotter Dypvik har møtt mennesker som forteller om hvordan det var å leve i Berlin i de vel 40 åra da Berlin lå i skvis mellom supermaktene. Hun har valgt historier som går rett inn i de mest brennbare konfliktene. Det handler om hemmelige fangeleire, spionasje, grenseløst svik, om muren, flukt og stort personlig mot. Mange historier handler om å bytte side. 

Boka har fått flere gode anmeldelser. Dypviks forrige bok "Det var DDR" ble nominert til Kritikerlagets sakprosapris.

Les Henrik Keyser Pedersens anmeldelse av boken på Ich Bin Ein Berlin.no (Opprinnelig på trykk i Bokmagasinet Klassekampen 25.februar).

Arrangør

HumSam-biblioteket
Publisert 22. mars 2017 14:31 - Sist endret 23. mars 2017 13:29