Kvalitetssikring i Wikipedia - hvordan forhindre Fake Science?

Hvordan kvalitetssikres egentlig informasjonen du finner på Wikipedia? Og av hvem? Hva gir artiklene på Wikipedia kvalitet når alle oppfordres til å bidra? 

 

Millioner av mennesker verden over bruker Wikipedia hver dag. Wikipedia er faktisk blant verdens 5 mest besøkte nettsteder. Det ikke alle vet er at det frie oppslagsverket Wikipedia skrives og vedlikeholdes av frivillige bidragsytere. Jorid Martinsen fra Wikimedia Norge vil gi deg svar på hvordan  artiklene på Wikipedia kvalitetssikres og i et skriveverksted vise hvordan du kan redigere på Wikipedia.

Wikimedia Norge er en frivillig organisasjon som støtter opp om de ulike Wikimedia-prosjektene, hvor Wikipedia, Wikimedia Commons og Wikidata er de mest kjente. Vi arbeider for å gjøre kunnskap fri og tilgjengelig for alle gjennom å støtte opp om bidragsytere på Wikipedia, ved institusjonssamarbeid og kursvirksomhet.

Skriveverksted

Etter foredraget blir det skriveverksted i Læringsoasen, hvor alle er velkomne til å bli med for å lære hvordan man redigerer på Wikipedia. 

Program

Foredrag 14:15-15:15

Skriveverksted 15:15-17:00

Open Access-uka 23.-27. oktober

Foredraget er en del av Open Access-uka på UiO.Arrangør

Wikimedia Norge og HumSam-biblioteket
Publisert 17. okt. 2017 09:21 - Sist endret 25. okt. 2017 13:08