PUBlications: En menneskeskapt virkelighet

Hvorfor gjør vi ikke mer for å bremse menneskeskapt klimaendring når vi vet så mye om hva konsekvensene kan bli? Når fører kunnskap til handling - og hva kan et fag som pedagogikk bidra med i møte med vår tids største utfordring?

En menneskeskapt virkelighet

Klimaendringer er et tema som skaper debatt – både i politikken og over middagsbordet, men hvorfor er det så vanskelig å gjøre noe med? Kanskje ligger nøkkelen i nettopp måten vi snakker om problemet på? En menneskeskapt virkelighet – klimaendring, sosiale forestillinger og pedagogisk filosofi, er en rykende fersk bok om nettopp dette. Fredag 13. oktober møtes forfatteren Ingerid Straume og Dag Hessen til en samtale om hvordan vi kan komme litt nærmere en løsning.

PUBlications

PUBlications er en arena for å løse verdensproblemer fredag før du tar helg! Debatten tar utgangspunkt i nye publikasjoner i form av forskning eller bøker. Målet er å invitere til en samtale på tvers av fagfeltene med bibliotekene som møtested.

Program

Dørene åpner 15.00 og selve samtalen starter 15.15. Det vil være anledning til å kjøpe forfriskninger i pop up-baren fra Uglebo, og det er gratis popkorn.

Ingerid Straume er førstebibliotekar ved Universitetsbiblioteket og doktor i pedagogisk filosofi. Hun har skrevet boken En menneskeskapt virkelighet om klimaendring som pedagogisk-filosofisk tema. Forlag: Res Publica.

Dag Hessen er professor i biologi, og er selv forfatter og opptatt av menneskers påvirkning på klima og miljø.

Elina Melteig er kommunikasjonsrådgiver ved Institutt for biovitenskap og skal være konferansier under fredagens PUBlications.

 

 

Publisert 5. okt. 2017 15:59 - Sist endret 6. mars 2018 11:00