Fransk uke i HumSam-biblioteket

Det er i år 50 år siden det historiske året 1968, og vi markerer 50-årsjubileet med fransk uke fylt av diskusjoner, foredrag, utstillinger og film! Velkommen!

Foto: Philippe Gras

Program 

Vi har arrangementer hele uken, i tillegg vil utstillingen stå til ca. 8. november. 

 • 50 år siden mai- 68 
  Changer l'histoire, changer la vie! Det er i år 50 år siden det historiske året 1968. Hva handlet studentdemonstrasjonene i Paris og ungdomsopprøret om? Hvilken innflytelse hadde det på samfunnsutviklingen i Frankrike og vesten for øvrig? Velkommen til åpningsarrangement for fransk uke!
 • Revolusjon som festival 
  Fransk slampoesi oppsto på barer og kafeer i Belleville og Montmartre i det nordøstlige Paris. Dette mørkerøde området er preget av verdenshistoriens folkevandringer og har tradisjoner for arbeidermotstand tilbake til Pariserkommunen. Velkommen til visuelt foredrag om 1960-tallets Situasjonisme i fransk slampoesi og gatekunst!
 • Politisk forum spesial: Hvem vant mai -68?
  Politisk forum slår til med mai -68 spesial denne uken! Førsteamanuensis Kjerstin Aukrust stiller spørsmålet - og gir oss svaret: "Hvem vant mai -68 på lengre sikt?"  
 • Onsdagsfilmen: La Chinoise 
  60-tallets mest ikoniske politiske spillefilm? Jean-Luc Godards film fra 1967 gir et tankevekkende, morsomt og stadig aktuelt innblikk i den politiske ånden som preget perioden. Se den helt gratis hos oss!
 • Mai 68, un étrange printemps 
  Sett av lørdagen til å se denne rykende ferske dokumentaren om maidagene i 1968 - sett fra den andre siden av barrikadene. Regissør og historiker Dominique Beaux står bak. 
 • Utstillingen «Changer l'histoire, changer la vie!», en foto- og bokutstilling med fotografier av den franske fotografen Philippe Gras og bøker som tar for seg mai -68 i Frankrike og i verden. Fotoutstillingen er et samarbeid med Institut français de Norvège. 

Velkommen! 

Publisert 4. okt. 2018 16:40 - Sist endret 17. okt. 2018 16:03