Onsdagsfilmen: Don Juan (1998)

Romantikk, komedie og pensum på fransk. Onsdagsfilmen denne uken har alt. Vi viser Jacques Webers debutfilm Don Juan fra 1998, basert på Molières stykke. Gratis og åpent for alle, også dere som ikke studerer fransk!

Dom Juan av Moliére  er det siste stykket i hans "hykleri-trilogi"  (med L'École des femmes og Tartuffe ou l'Hypocrite). Dom Juan ble først fremført i 1665, og har blitt filmatisert et utall ganger. Ukens onsdagsfilm er en fransk adaptasjon fra 1998, debutfilmen til Jacques Weber, som både regisserte og skrev manus til filmen basert på Moliéres skuespill. I hovedrollene: Penelope Cruz, Emmanuelle Béart og Michel Boujenah. 

Om filmen

"Spania, tidlig på 1600-tallet. Don Juan, en forfulgt eventyrer, kan ikke leve uten total frihet. Han dreper sine motstandere. Han lover å gifte seg med alle kvinner han møter, bare for å flykte etter å ha forført dem. Han er en opprører, hykler og gudsbespotter, som følger sine lyster uansett hva konsekvensene blir. Brødrene til Elvire, en av de unge kvinnene Don Juan har ført bak lyset, setter etter ham for å ta hevn. Om de får det gjenstår å se. Don Juan gjør alt for å slippe unna. Men før eller senere må vel også han møte sin skjebne?" Fra Filmweb.

Om visningen

Filmvisningen finner sted i auditorium 1 i Georg Sverdrups hus (inngang i foajeen). Visningen er åpen for alle og helt gratis. 

Filmen vises i samarbeid med Kjerstin AukrustGeir Uvsløkk og emnet FRA1301 - Fransk litteratur (prosa).

Velkommen!

Publisert 21. feb. 2018 14:17 - Sist endret 21. feb. 2018 14:17