Onsdagsfilmen: Examined Life - Philosophy in the Streets

Åtte av dagens viktigste filosofer, fra Judith Butler og Martha Nussbaum til Kwame Anthony Appia og Cornel West, intervjues på vandring i gatene som har påvirket dem. 

Filmen "Examined Life - Philosophy in the Streets" (2009) bringer den moderne filosofien ut av akademias mørke hjørner og ut på gatene, og minner oss på at store ideer oppstår i dynamikk med hverdagens kjas og mas, ikke isolert fra det. 

Om filmen

Åtte av dagens viktigste filosofer, fra Judith Butler og Martha Nussbaum til Kwame Anthony Appia og Cornel West, intervjues på vandring i gatene som har påvirket dem. Peter Singers tanker om etisk forbruk forsterkes mot bakteppet av Fifth Avenues luksuriøse butikker. Judith Butler vandrer med en venn gjennom Mission District i San Francisco mens hun stiller spørsmål ved vår kulturelle fiksering på individualisme. 

Via små øyeblikk med store tenkere innen felt som moralfilosofi og kulturteori avslører "Examined Life" filosofiens makt til å endre hvordan vi ser på verden, og hvordan vi opplever vår plass i den. 

Regissør: Astra Taylor

  Judith Butler and Sunaura Taylor i en scene fra filmen Examined Life.

Om visningen

Introduksjon v/professor Michael Lundblad (ILOS)

Filmen varer i 88 minutter, og vises i auditorium 1 i Georg Sverdrups hus (inngang i foajeen). Visningen er åpen for alle og helt gratis. 

Filmen vises i samarbeid med English Masters Society.

 

Arrangør

HumSam-biblioteket og English Masters Society
Publisert 6. mars 2018 15:04 - Sist endret 6. mars 2018 15:04