Onsdagsfilmen: Mommy

Xavier Dolans film "Mommy" ("Mamma") var Cannes-festivalens høydepunkt i 2014. Filmen vant juryens pris og ble møtt med stående ovasjoner fra en samlet internasjonal presse. Nå kan du se den hos oss - helt gratis!

"Mommy" handler om en mor og en sønn, som bare har hverandre. De strever med å finne en harmonisk måte å leve livene sine på, men elsker hverandre mer enn noe annet. Diana er 46 år, men kler seg yngre, og kaller seg Die. Hennes sønn Steve er 15 år, og har ADHD. Når Die tar Steve ut av institusjonen som er på nippet til å sende ham videre til ungdoms-anstalt, blir de helt alene om å få tilværelsen til å gå opp.

Steve er eksplosiv, i sitt uttrykk for både kjærlighet og sinne, mens Die er sta, stolt og sårbar. Når deres nabo Kyla, en tidligere lærerinne som nå er tilbaketrukket husmor, kommer inn i livene til Die og Steve, oppstår en treenighet som driver historien til det uforutsigbare. Når skal Steve vokse opp, og hvordan? Og hvem er Mamma? (Kilde: filmweb.no)

Sagt om filmen:

"Den friskeste og yngste filmen i #Cannes2014, et ras av energi og nydelige detaljer. Prisfilm, om ikke #Gullpalmen." - Mode Steinkjer, DAGSAVISEN

"Vakker og fengende, som en perfekt poplåt." - Natt&Dag, Terningkast 6

Fakta om filmen

Manus og regi: Xavier Dolan

Utgitt: 2014

Hovedroller:  Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon, og Suzanne Clément

Varighet: 2 t 12 min

Filmen vises i samarbeid med FRA2304/FRA4315, Geir Uvsløkk og Kjerstin Aukrust

Publisert 15. mars 2018 15:33 - Sist endret 16. mars 2018 22:27