Politisk forum spesial: Hvem vant mai -68?

Politisk forum slår til med mai -68 spesial denne uken! Førsteamanuensis Kjerstin Aukrust stiller spørsmålet - og gir oss svaret: "Hvem vant mai -68 på lengre sikt?" 

Foto: Philippe Gras

Til tross for at "heltene" fra Mai 68 i Frankrike, de opprørske studentene og de streikende arbeiderne, var godt plassert på venstresiden, var det høyrepartiet til president Charles de Gaulle som vant den den umiddelbare politiske seieren i kjølvannet av opprøret. Hvorfor det? Hvem vant mai -68 på lengre sikt? Hva slags status har de historiske hendelsene i Frankrike i dag, og hvordan brukes de i dagens politiske diskurs?

Politisk forum

Politisk forum er en foredragsrekke og et forum for forskere ved Det humanistiske fakultet. Forumet tar opp hvordan humanistisk forskning ofte er direkte relevant for politiske spørsmål, og som kan ha et kritisk potensiale. Denne gangen inngår Politisk forum i HumSam-bibliotekets franske uke.

Filmvisning

Etter foredraget vises filmen La Chinoise av Jean-Luc Godard! Sjelden sjanse til å se denne klassikeren helt gratis. Les mer her.

Fransk uke

Arrangementet er en del av fransk uke på HumSam-biblioteket. Det er i år 50 år siden det historiske året 1968, og vi markerer 50-årsjubileet med en uke fylt av diskusjoner, foredrag, utstillinger og film.  

Publisert 26. sep. 2018 10:00 - Sist endret 12. okt. 2018 11:03