Tater og storsamfunn

Skøyerstaten Teater, HumSam-biblioteket og Institutt for kulturstudier og orientalske språk inviterer til seminar om romanifolket/taternes historie og plass i norsk kultur.

Skøyerstaten Teater, HumSam-biblioteket og Institutt for kulturstudier og orientalske språk (IKOS) inviterer til seminar om romanifolket/taternes historie og plass i norsk kultur. Historien til folkegruppa er eksempel på hvordan det norske storsamfunnet har behandlet en nasjonal minoritet gjennom flere hundre år. Deres erfaringer er høyaktuelle også i 2018.

Program:

Forfatter og kulturhistoriker Thor Gotaas og professor Knut Hermunstad Aukrust snakker om taternes plass og rolle i fortid og nåtid.

Skuespiller Gjertrud Jynge og musiker Espen Leite spiller kjente romanisanger og forteller om arbeidet med sin teaterforestilling «Frå Landevegen».

Sara Wilhelmsen og Lise Andrea Grimelund-Kjelsen ​fra Skøyerstaten teater runder av med refleksjoner rundt spørsmålene "Hvor finnes taterne i fremtiden? Kan taternes kultur videreføres gjennom kunst?".

Det serveres wraps, brus, kaffe og te.

Åpent for alle, ingen påmelding.

Velkommen!

Skøyerstaten teater

Skøyerstaten Teater ble opprettet 2016 av initiativtaker Sara Wilhelmsen. Hun er selv tater, og med et sterkt ønske om å videreføre kulturarven startet hun opp friteatergruppen. Med seg i prosjektet fant hun Zara Vigardt Karlsen, som også er av taterslekt. Prosjektet består av en teaterproduksjon og samtidig dokumentasjon av taterkulturen.

Publisert 16. jan. 2018 09:00 - Sist endret 16. jan. 2018 09:00