Et Eget Rom - om Virginia Woolf

«En kvinne må ha penger og et eget rom om hun skal skrive skjønnlitteratur». Sitatet er hentet fra Virginia Woolfs essay "A Room of One’s Own" som kom ut i 1929. Velkommen til Scene HumSam hvor professor Tone Selboe og stipendiat Ane Thon Knutsen snakker om forfatteren og essayet. Arrangementet strømmes live på YouTube!

Om Virginia Woolf

Virginia Woolf (1882 – 1941) var en engelsk forfatter, litteraturkritiker, feministisk tenker og en av de fremste modernister på 1900-tallet. Hun var en viktig del av Bloomsbury-kretsen i London i mellomkrigstiden. Woolf-ekteparet var de første til å publisere en engelsk oversettelse av Sigmund Freuds verker i 1925. Hennes mest kjente verker var blant annet romanene Mrs Dalloway (1925), To the Lighthouse (1927) og Orlando (1928), og det lange essayet Et eget rom (1929), med dets kjente utsagn, «En kvinne må ha penger og et eget rom om hun skal skrive skjønnlitteratur».

Program

  • Tone Selboe, professor i allmenn litteraturvitenskap ved UiO, forteller om Woolf som forfatter og essayet Et Eget Rom. 
  • Ane Thon Knutsen, stipendiat i grafisk design ved Kunsthøgskolen i Oslo, forteller hvordan Et Eget Rom var et vendepunkt som har hatt direkte påvirkning på hennes eget prosjekt.
  • Etter innleggene vil Selboe og Knutsen ha en samtale om Woolf og hvordan de tolker Et Eget Rom. 
  • Vi åpner for spørsmål fra publikum. 

Det blir servering av te og kaffe. 

Ingen påmelding og gratis inngang. Velkommen!

 

Arrangør

HumSam-biblioteket
Publisert 5. mars 2018 16:28 - Sist endret 19. mars 2018 14:41