CRISPR - genteknologien som vil forandre verden

CRISPR er en relativt ny form for genredigeringsteknologi som har vært mye omtalt de siste årene. Er du nysgjerrig på denne teknologien  og ønkser å få et dypere innblikk i hva det egentlig dreier seg om? Kom på foredrag og lær mer!

Bildet kan inneholde: Lys, Himmel.

CRISPR av Ernesto del Aguila III/National Human Genome Research Institute, NIH. Falt i det fri (Public domain)

Studentforeningene Futurum og Forever har invitert Ragnhild Eskeland til å holde foredrag om CRISPR-teknologien. Hun vil fortelle om teknologien og mulighetene som ligger der på en lettfattelig måte, også for deg uten for mange forkunnskaper.

CRISPR betegner som oftest en genteknologisk metode der man gjør målrettede endringer i DNA i celler og organismer – såkalt genredigering. Denne teknologien har blitt kjent for å være rask, lett å bruke og billig, sammenlignet med andre genredigeringsmetoder. 

Du kan lese mer om CRISPR på Store norske leksikons sider.

Program

  • Kort innledning ved studentforeningene Futurum og FOREVER
  • Foredrag ved Ragnhild Eskeland
  • Spørsmål fra salen

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Om foredragsholderen

Ragnhild Eskeland er førsteamanuensis ved institutt for basalmedisin ved Universitetet i Oslo. Hun har sin utdanning fra Universitetet i Bergen og Ludvig Maximillians Universitet i München, Tyskland. Hennes bakgrunn er i molekylærbiologi og biokjemi. Eskeland er også gruppeleder i et norsk senter for fremragende forskning på UiO, CanCell, som har fokus på kreft og hvordan man kan gjøre kreftceller om til ufarlige celler. Hennes gruppe forsker på epigenetikk, hvordan miljøet påvirker genene og endrer genutrykket uavhengig av endringer i DNA-sekvensen. For å forstå epigenetiske mekanismer studerer gruppa kreftceller, stamceller og bruker metoder som genredigering og mikroskopering.

Publisert 2. mai 2019 10:33 - Sist endret 25. juli 2019 13:16