I døde språks selskap spesial: BEFOREIGNERS

Hvem hadde trodd at det var en serie på strømmetjenesten HBO som skulle vekke norrønt opp fra de døde? I denne spesialutgaven av "I døde språks selskap" får vi ekslusivt besøk av serieskaper Anne Bjørnstad og UiO-lingvistene som har vært språkkonsulenter for serien Beforeigners. Se opptak fra arrangementet.

En mann og en dame står i midten. Folk går ved siden av. Tekst på bildet: Beforeigners

Foto: HBO

I suksesserien Beforeigners dukker mennesker fra steinalderen, vikingtiden og 1800-tallet opp i vår tid, såkalte «fremvandrere». For å få til en troverdig dialog har serieskaperne fått hjelp fra UiO-lingvister. 
 
Det fortjener rett og slett en "I døde språks selskap spesial"!

Om språk og strømmeserier

Møt serieskaper Anne Bjørnstad, samt lingvistene Alexander K. Lykke, Julian Kirkeby Lysvik og André Dannevig i samtale med Gunn Enli. De vil de fortelle om hvordan de har jobbet for å få til et autentisk bilde av språket fra ulike tidsaldre i Norge. Vi får innblikk i alt fra logikken bak banneord til valg av setningsmelodi og -oppbygning. 

I panelet sitter også medieviter Vilde Schanke Sundet som reflekterer over suksessfaktorer for norske dramaserier på internasjonale strømmeplattformer.

I pakt med temaet serverer vi denne gangen GRAUTR i stedet for bokstavkjeks.

Detaljert program:

14.45 - 15.15
Servering av grautr - begrenset antall porsjoner

15:15
Panel: Om språket i Beforeigners

16:00
Panel: Om Beforeigners og strømmeserier

16:15–16:30
Spørsmål fra publikum og konkurranse

Åpent for alle. Velkommen!

I døde språks selskap

I døde språks selskap er en arrangementsserie på Scene HumSam om fortidens store språk og kulturer. De fleste språk i menneskehetens historie har mistet livet ved sine taleres siste åndedrag, men noen få utvalgte har overlevd og vunnet evig liv – i skrift. Gjennom foredrag og samtaler lar vi den gamle skriften tale høyt, og vi argumenterer for fortidens sentrale betydning for vår egen tids forståelse av det å være menneske.

Publisert 27. sep. 2019 13:17 - Sist endret 27. apr. 2022 11:16