Forfattermøte med Jan Grue

Jan Grue står bak en av fjorårets mest kritikerroste bøker og er nå nominert til Nordisk råds litteraturpris for Jeg lever et liv som ligner deres. Han kommer til Scene HumSam for å snakke om det vanlige og uvanlige livet med utgangspunkt i boka. 

Foto av Jan Grue: Anne Valeur, Gyldendal 

Jeg lever et liv som ligner deres handler om å leve i en sårbar kropp. Det er en fortelling om arbeid, om drømmer og om en lengsel etter det allmenne. Det er en bok om det vanlige og det uvanlige livet. Boka løfter fram sentrale eksistensielle, sosiale og politiske lodd ved det å være menneske. 

Anmelderne har kalt boka et litterært mesterverk og har trukket fram at den har en usedvanlig vellykket kombinasjon av det dypt personlige og det allmennmenneskelige. 

Program

Jan Grue møter Anne Sæbø til samtale om hans perspektiver og erfaringer rundt alt fra å være student, forsker og menneske samt de betingelsene han har konfrontert og observert rundt det å leve. 

Enkel servering. Åpent for alle, ingen påmelding.

 

Jan Grue har doktorgrad i språkvitenskap og er professor i kvalitativ metode ved Institutt for spesialpedagogikk, UiO. Han har utgitt flere bøker og er altså nominert til Nordisk råds litteraturpris for Jeg lever et liv som ligner deres.

Anne Sæbø er fagreferent i nordisk og medievitenskap ved HumSam-biblioteket. Hun har doktorgrad i litteraturvitenskap og filosofi.

 

Arrangør

HumSam-biblioteket
Publisert 5. mars 2019 11:10 - Sist endret 27. apr. 2022 11:01