Nordisk litteraturhistorie på italiensk

Storia delle letterature scandinave er en omfattende litteraturhistorisk skildring av nordisk litteratur fra vikingtiden til i dag. Boken fyller et hull i det italienske bokmarkedet, siden den siste nordiske litteraturhistorien ble utgitt for nøyaktig 50 år siden, i 1969. Velkommen til lansering!

Boken er først og fremst rettet mot italienske nordiskstudenter og andre lesere som ønsker å orientere seg bedre i Nordens litteratur. Interessen for Nord-Europa, både blant studenter og alminnelige lesere, har vokst stort de siste tiårene, og boken forsøker å gi en oversikt over de viktigste stemmene og bevegelsene i hver litterær epoke.

Den omfatter de danske, færøyske, islandske, norske og svenske nasjonale litteraturene, den norrøne perioden samt tematiske kapitler om finlandssvensk litteratur, barnelitteratur og kriminallitteratur.

Program

Hvordan formidle sju århundrer med litteratur til et alminnelig italiensk publikum? Finnes det koblinger mellom den italienske og den norske litteraturen? Hvilke norske forfattere har hatt mest suksess i Italia? Boken presenteres i samtale med Ellen Rees av Sara Culeddu og Giuliano D'Amico som har skrevet kapitlene om norsk litteratur. 

Samtalen vil foregå på engelsk.

Sara Culeddu er førstelektor i nordisk språk og litteratur ved Universitetet «Ca’ Foscari» i Venezia.

Giuliano D'Amico er førsteamanuensis i nordisk litteratur ved Senter for Ibsen-studier, Universitetet i Oslo.

Ellen Rees er professor i nordisk litteratur ved Senter for Ibsen-studier, Universitetet i Oslo.

Publisert 5. mars 2019 11:09 - Sist endret 5. mars 2019 11:09