Å tro på en fortelling: Litteratur, lover og sannsynlighet

Hvordan kan litteraturen gå utover det vi synes er sannsynlig, og hvordan kan litteraturen endre oppfattinger av sannsynlighet?

Bøker, vektskål, forstørrelsesglass

Hva er det som får oss til å tro på en fiktiv fortelling? Svaret er ofte at vi oppfatter den som ekte, og med dét mener vi som regel om vi synes handlingen er sannsynlig.

Forventningene vi har når vi leser skapes blant annet av litterære fortellinger, sjangre, litterære regler og hvordan disse forholder seg til "ekte" lover.

Litteraturviter Karin Kukkonen har invitert jurist Malcolm Langford til en litterær samtale om lesing, litterære lover og «ekte» lover, og hvordan det hele henger sammen.

Tidligere i år ga Kukkonen ut boka "Probability Designs - Literature and Predictive Processing" på Oxford University Press.

This is an important book for anyone who cares deeply about literature and how we read it.

- Siri Hustvedt, Lecturer in Psychiatry, Weill Cornell Medical College

Karin Kukkonen er professor i allmenn litteraturvitenskap på ILOS. Hun leder
forsknings- og utdanningssatsingen Litteratur, kognisjon og emosjon (LCE). I 2019 vant hun UiO's Forskningspris for yngre forskere.

Malcolm Langford er professor ved Institutt for offentlig rett, Universitetet i Oslo. Han er leder ved Centre for Experiential Legal Learning (CELL) og har blant annet vunnet Studentparlamentets utdanningspris (2020) for undervisningen sin.

 

Arrangementet blir strømmet direkte uten publikum. Sendingen finner du på vår nettside for direktesending.

Emneord: Litteraturvitenskap, lover
Publisert 16. nov. 2020 13:52 - Sist endret 27. nov. 2020 12:31