Sophus Bugges Salong: Arven etter Sophus - Runologi og norrøn filologi i levende live

Velkommen til Sophus Bugges Salong, Studentbibliotekets nye arrangementsserie med foredrag, boklanseringer, litterære påfunn, og mye annet! Først ut er professor Jon Gunnar Jørgensen og førsteamanuensis Terje Spurkland som blant annet skal snakke om hvorfor runologi og norrønt plutselig er blitt hipt igjen.

Om arrangementet

Arven etter Sophus Bugge er rik og mangfoldig. Han er stamfar til det vi kaller nordiske studier her ved universitetet, men hans kompetanse og interesser strakte seg langt videre enn det. Førsteamanuensis Terje Spurkland og professor Jon Gunnar Jørgensen arbeider med henholdsvis runologi og norrøn filologi, som var to av Bugges kjerneområder. I Sophus Bugges Salong vil de stille, og samtale, om en rekke spørsmål. Hva er det med arven etter Bugge? Hvorfor strømmer studentene til for å tolke kryptiske meldinger på stein og gamle myter på støvete pergament?

Det serveres te og kjeks i salongen. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen!

Sophus Bugges Salong

Sophus Bugges Salong er ny serie med arrangementer i Studentbiblioteket Sophus Bugge, som vil bli avholdt tre til fire ganger i semesteret. I salongen vil vi invitere dere til foredrag, boklanseringer, litterære påfunn, og mye annet.

Publisert 23. mars 2017 18:15 - Sist endret 24. mars 2017 09:52