Juss i film: Erin Brockovich

Velkommen til Juss i film! Vi viser Erin Brockovich (2000) som er basert på en sann historie. Etter filmen blir det panelsamtale under ledelse av professor Ulf Stridbeck.

Om filmen

Filmen er basert på en sann historie, og i rollen som Erin Brockovich møter vi Julia Roberts. Erin er en arbeidsledig alenemor med tre små barn. En dag blir hun involvert i en bilkollisjon. Hun mangler forsikring og oppsøker advokatkontoret til Ed Masry for å få hjelp. Erin taper den påfølgende rettssaken. Hun har store økonomiske problemer og overtaler Ed Masry til å ansette henne. Hun får jobb i arkivet på advokatkontoret.

I arkivet støter Erin på en sak om en eiendomshandel, og hun reagerer på at det ligger pasientjournaler sammen med eiendomspapirene. Hun får lov til å undersøke saken nærmere, og oppdager etter hvert at det dreier seg om mange familier som har blitt syke. Det viser seg at grunnvannet i småbyen Hinkley er forurenset med miljøgiften krom 6.

Innbyggerne er skeptiske til å gå til sak mot firmaet som er ansvarlig for forurensningen, men Erin gir ikke opp og går fra dør til dør for å samle underskrifter. Firmaet taper saken, og erstatningen som blir tildelt saksøkerne i Hinkley var den største i sitt slag i amerikansk rettshistorie.

Program

  • Erin Brockovich (2000)
  • Panelsamtale om miljørett, miljøansvar, miljøsøksmål og foretaksansvar under ledelse av professor Ulf Stridbeck. I panelet deltar:
    • Professor Christina Voigt
    • Advokat Cathrine Hambro
    • Forlagsredaktør Marius Gulbranson Nordby
  • Juridisk Studentutvalg serverer filmsnacks

Arrangementet er åpent for studenter og ansatte ved UiO.

Velkommen til filmkveld!

Publisert 15. mars 2019 18:43 - Sist endret 18. mars 2019 08:21