Juss i film: Kramer vs. Kramer

Juss i film ønsker velkommen til vårsemesterets første filmkveld. Vi viser Kramer vs. Kramer, som fikk Oscar for beste film i 1979. Etter filmen blir det panelsamtale under ledelse av professor Ulf Stridbeck.

 

Om filmen

Filmen handler om en familie som går gjennom en skilsmisse og hvordan skilsmissen påvirker både foreldrene og barnet. Joanna og Ted Kramer har vært gift i noen år, og Joanna har vært hjemmeværende siden sønnen Billy ble født. Hun er ulykkelig og føler seg avvist av ektemannen, som har gjort karriere innen markedsføring. En dag pakker hun kofferten og forlater mann og barn for å "finne seg selv".

Ted Kramer blir sjokkert over Joannas beslutning, og blir tvunget til å ta seg av Billy på egen hånd. Med hjelp fra naboen og Joannas venn, Margaret Phelps, begynner Ted å skjønne hvorfor Joanna forlot ham. Ted går etterhvert opp i farsrollen og far og sønn utvikler et sterkt bånd.

Litt over ett år etter at Joanna forlater mann og sønn vender hun tilbake.Hun har fått orden på livet sitt og vil ha tilbake sønnen. En rettssak om hvem som skal få foreldreretten oppstår.

Program

Arrangementet er åpent for studenter og ansatte ved UiO.

Velkommen til filmkveld!

Publisert 31. jan. 2019 15:01 - Sist endret 12. feb. 2019 21:46