AVLYST! Juss i film: Jakten

AVLYST som tiltak for å hindre smitte av korona-viruset!

Jakten (2012) er en moderne fortelling om heksejakt, urettferdighet, skyld og tilgivelse. Hovedrollen spilles av Mads Mikkelsen, som fikk prisen som beste mannlige skuespiller i Cannes for rollen som Lucas. 

Om filmen

Jakten foregår i en liten dansk by like før jul. Vi følger 40 år gamle Lucas som endelig er i ferd med å få livet på skinner. Etter en tøff skilsmisse har han fått ny kjæreste, ny jobb i en barnehage og er godt i gang med å gjenopprette forholdet til tenåringssønnen Marcus. Men noe går galt. Det er ikke mye - bare en liten bemerkning fra et av barna i barnehagen, en tilfeldig løgn. Og løgnen sprer seg som et virus. Sjokket og mistenksomheten løper løpsk, og det lille samfunnet befinner seg plutselig i en tilstand av kollektivt hysteri, mens Lucas må kjempe med alt han har for å bevare sitt liv og sin verdighet. Les mer på Filmweb 

Program

Etter filmvisning blir det panelsamtale om falske anklager, barneavhør og hvordan massehysteri kan ødelegge liv. Panelsamtalen ledes av professor Ulf Stridbeck, og panelet består av:

  • Advokat Gunhild Lærum, som er fast forsvarer for Nedre Romerike tingrett og Eidsivating lagmannsrett. Lærum arbeider spesielt med strafferett og barnevern (for offentlige og private parter). I tillegg har hun erfaring fra bistandsadvokatoppdrag gjennom 20 år.
  • Politiadvokat Kristine Kiær har avhørslederutdanning fra Politihøgskolen. Hun har lang erfaring som politijurist, har jobbet i barnevernet og Bufdir. Det spennende med Kiær er at hun med bakgrunnen sin både har barneperspektivet og den juridiske erfaringen, og sitter med bevisvurdering i saker om barn i sitt daglige virke.
  • Tone Davik er politioverbetjent og spesialist innen dommeravhør ved taktisk etterforskningsavdeling, gruppe seksualisert vold på Kripos. Hun har gjennomført et spesialistprogram på Kripos med fordypning i avhør av barn i førskolealder. Davik har gjennomført dommeravhør siden 1997 og driver veiledning og undervisning innen temaet, bl.a. ved dommeravhørsutdanningen ved Politihøgskolen og barnehusene.

Juridisk Studentutvalg serverer filmsnacks.

Arrangementet er åpent for studenter og ansatte ved UiO.

Velkommen til filmkveld!

Publisert 5. mars 2020 14:41 - Sist endret 11. mars 2020 11:46