Fysikktirsdag: Fakirdråper og dykkersyke i trær

Fysikk på overflaten.

Noen av verdens viktigste prosesser foregår på overflatene av dråper, bobler, støvkorn og blader. Fysikken på overflaten kan ikke bare si oss noe om hvordan naturen fungerer, den kan også hjelpe oss med å løse de store utfordringene menneskeheten står ovenfor. Og, ikke minst – overflatefysikk er gøy fysikk.

Foredragsholder: Anja Røyne.

Fysikktirsdag = Pølser, fysikk og potetsalat

En tirsdag i måneden inviterer Realfagsbiblioteket og Fysisk institutt til populærvitenskapelig foredrag i Realfagsbiblioteket. Fysikken skal ut til folket, og hva er vel mer folkelig enn å servere fysikk med pølse og potetsalat? Derfor serverer Fysikkforeningen pølser og potetsalat før foredraget.

"Pølser, fysikk og potetsalat" er tittelen på en bok skrevet av Otto Øgrim og Helmut Ormestad – 1900-tallets Selda Ekiz og Andreas Wahl.
De to fysikerne var pionerer innen realfagsformidling på radio og tv, og mest kjent for konseptet «Fysikk på roterommet». I vår versjon av pølser, fysikk og potetsalat tenker vi at du skal få høre foredrag du ikke har hørt før, enten det er fra stipendiater som er ferske i forskningsverdenen, professor II som kommer med et perspektiv utenfra eller gamle kjenninger med nye tanker. 

Gammel innpakking og nytt innhold, sier du? Vi tror det blir bra, og håper at tilhørerne blir litt bedre kjent med hva vi forsker på og hva som er spennende fysikk. Foredragene vil også bli streamet og lagt ut i etterkant for at flest mulig skal kunne få dem med seg.
 

 

Arrangementet sendes direkte!

 

Vil du motta nyhetsbrev fra Realfagsbiblioteket?

 

 

Emneord: Pølser fysikk og potetsalat, Science Debate
Publisert 1. nov. 2016 10:53 - Sist endret 3. nov. 2016 13:07