Fysikktirsdag: Hjernefysikk

Hva har krefter og sånn med hjernen vår å gjøre? Foredrag ved Marte Julie Sætra. 

En fysiker prøver å forstå verden ut fra det vi vet om naturkreftene: Kometenes baner på himmelen forklares av loven for gravitasjonskraften, lynnedslag studeres gjennom lovene som gjelder for elektriske fenomener. Den samme tilnærmingen blir brukt av fysikere til å forstå hjernen, men hva har krefter med hjernen vår å gjøre?

 

Fysikktirsdag = Pølser, fysikk og potetsalat

En tirsdag i måneden inviterer Realfagsbiblioteket og Fysisk institutt til populærvitenskapelig foredrag i Realfagsbiblioteket. Fysikken skal ut til folket, og hva er vel mer folkelig enn å servere fysikk med pølse og potetsalat? Derfor serverer Fysikkforeningen pølser og potetsalat før foredraget.

"Pølser, fysikk og potetsalat" er tittelen på en bok skrevet av Otto Øgrim og Helmut Ormestad – 1900-tallets Selda Ekiz og Andreas Wahl.
De to fysikerne var pionerer innen realfagsformidling på radio og tv, og mest kjent for konseptet «Fysikk på roterommet». I vår versjon av pølser, fysikk og potetsalat tenker vi at du skal få høre foredrag du ikke har hørt før, enten det er fra stipendiater som er ferske i forskningsverdenen, professor II som kommer med et perspektiv utenfra eller gamle kjenninger med nye tanker. 

Gammel innpakking og nytt innhold, sier du? Vi tror det blir bra, og håper at tilhørerne blir litt bedre kjent med hva vi forsker på og hva som er spennende fysikk. Foredragene vil også bli streamet og lagt ut i etterkant for at flest mulig skal kunne få dem med seg.
 

 

Arrangementet sendes direkte!

 

Vil du motta nyhetsbrev fra Realfagsbiblioteket?

 

 

Emneord: Science Debate, Pølser fysikk og potetsalat
Publisert 16. nov. 2016 12:52 - Sist endret 16. nov. 2016 12:52