BIO-torsdag: CRISPR/Cas9 genredigering – banebrytande for grunnforskninga

Foredrag ved Ragnhild Eskeland.

CRISPR/Cas9 er ein ny teknologi som blir brukt til å endre arvematrialet i celler. CRISPR/Cas9 har sitt opphav i immunsystemet til bakterier, og Cas9 er eit protein som kan klippe sund DNA. 

I forsking ønsker me å forstå gener sin funksjon, som for eksempel at eit gen er involvert i ein sjukdom.  Me bruker CRISPR/Cas9 som verktøy til å øydelegge eller reparere gener i celler i ei petriskål eller i musemodeller for å studere effekten av dette. CRISPR/Cas9 er ein banebrytande teknikk då den er rimelig, enkel og rask å bruke. Det som før tok oss fleire månadar kan no utrettast på nokre veker.

Ragnhild Eskeland vil i foredraget på Bio-torsdag 26. januar gje ei innføring i CRISPR/Cas9-teknikken og nytten me har av denne i molekylærbiologisk forsking. 
        

BIO-torsdag

Hver siste torsdag i måneden vil profilerte forskere innen biologi ved UiO fortelle om sin forskning og om det nyeste innen sitt forskningsfelt. BIO-torsdagene er en fin anledning til å lære mer om forsknings innen biologi og møte kolleger. Det blir enkel servering.

Foredraget er åpent for alle, velkommen!

Arrangementet sendes direkte!

 

Vil du motta nyhetsbrev fra Realfagsbiblioteket?

 

 

Emneord: Science Debate
Publisert 16. jan. 2017 10:40 - Sist endret 12. feb. 2019 10:27