MNKOM-lønsj: Trøbbel i tårnet - UiO og samfunnet

Deltakere: Henrik Svensen, Ole Petter Ottersen, Anine Kierulf, Johan Tønnesson. Ordstyrer: Andrea Rognan.

"I UIOs strategi for 2010–2020 ble forskernes rolle og egen motivasjon for å drive formidling tonet ned igjen, samtidig som formidling ble innlemmet i innovasjonsbegrepet.” skrev Henrik Svensen og Ståle Wig i kronikken “Trøbbel i tårnet” i fjor høst. Kronikken vekket debatten om forskningsformidling i samfunnet, og hva universitetets rolle skal være i formidlingsoppdraget. Er det slik at rekruttering og forskningsmidler gjør at UiO glemmer store deler av samfunnsoppdraget?

Debatten fortsetter på UiOs hjemmebane, og vi inviterer til MNKOM-lønsj!

I denne sofasamtalen har vi fått med oss èn av kronikkforfatterne Henrik Svensen, rektor ved UiO Ole Petter Ottersen, jurist og forsker på ytringsfrihet Anine Kierulf, samt professor i retorikk og sakprosa Johan Tønnesson.

Vi skal stupe ned i spørsmålene som stadig dukker opp i formidlingsdebatten og kanskje finne noen svar på hvorfor studenter og forskere på UiO skal drive med forskningsformidling. Glemmer UiO samfunnsoppdraget? Blir forståelse og refleksjon rundt forskning lagt til side for å promotere universitetet? Hvordan skiller egentlig UiO på markedsføring og forskningsformidling? Hva skjedde med forskernes stemme i samfunnsdebatten? Og hva er egentlig hensikten med formidlingen fra UiO?

Arrangementet er åpent for alle og vil bli streamet

 

MNKOM

MNKOM er det lille, store emnet på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet (MN) ved UiO. Hvert vårsemester har vi gleden av å gjøre bachelor- og masterstudenter bedre i forskningsformidling og gi dem en smaksprøve på forskningsjournalistikk.

Som en del av emnet skal MNKOM-studentene blogge, skrive og holde foredrag. To ganger i måneden inviterer de til MNKOM-lønsj i foajeen i Realfagsbiblioteket, velkommen til faglig påfyll! MNKOM-bloggen finner du på Titan

Receive newsletters from the Science Library

Publisert 25. jan. 2017 12:29 - Sist endret 14. feb. 2017 13:23