English version of this page

Førpremiere Hidden Figures

Vi inviterer studenter og ansatte ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet og spesielt inviterte til eksklusiv førpremiere på den Oscarnominerte storfilmen Hidden Figures i Sophus Lies Auditorium. Arrangementet krever påmelding.

©Fox 2000, 2016

©Fox 2000, 2016

Arrangementet er nå fulltegnet!

Billetter hentes i skranken på Realfagsbiblioteket innen søndag 5.mars kl. 18:00. NB! Begrenset antall plasser. Kun én billett per person. Unummererte billetter. Ved fulltegning vil det ikke være ventelisteordning. Uavhentede billetter vil deles ut i skranken mandag 6. mars kl. 08:00 etter førstemann-til-mølla-prinsippet.

Innledning

Filmen innledes av Cathrine Wahlstrøm Tellefsen og Knut Mørken fra Computing in Science Education, Universitetet i Oslo.

Om filmen

Temaene romfart, beregninger, kvinnesak og rasespørsmål smelter sammen i storfilmen Hidden Figures, og vi inviterer til eksklusiv førpremiere for studenter og ansatte ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet og spesielt inviterte. Arrangementet krever påmelding.

Hidden Figures er en film om tre unge kvinner, Katherine Johnson, Dorothy Vaughan og Mary Jackson, som på 1960-tallet jobbet i NASA for å beregne banen til USAs første mann i rommet, John Glenn. Filmen har fått meget gode anmeldelser i USA, og den har norgespremiere 10. mars. Filmen er nominert til tre Oscarpriser. Les mer om filmen på IMDb.

Etter filmen blir det fest i RF-kjelleren i regi av Realistforeningen.

 

 

Vil du motta nyhetsbrev fra Realfagsbiblioteket?

 

Emneord: Romfart, Science Debate, Matematikk, Romvirksomhet, Beregninger
Publisert 31. jan. 2017 10:13 - Sist endret 21. feb. 2017 11:08