Fysikktorsdag: EMdrive – når NASA (med flere) forsker på det umulige

Eksosfri fremdrift? Foredrag ved Alexander Biebricher. Velkommen til FysikkTORSdag.

Framdrift uten eksos. Ideen har fascinert forskere og ingeniører i tiår. Forskerne bak en artikkel publisert i tidsskriftet Journal of Propulsion and Power i august 2016, påsto at de hadde klart nettopp denne bragden som tilsynelatende bryter fysikkens lover.

Alexander Biebricher jobber ved Andøya Space Center. Foredraget hans vil ikke først og fremst handle om det forskerne kalte «RF-cavity thrusters» – selv om han vil komme inn på det også. Det vil handle om mennesker, om vitenskap og om hvordan vi oppfatter vitenskap. Videre handler det om nysgjerrighet, entusiasme og virkelighet. Hvordan kan vi kombinere disse tre tingene uten å miste noen av dem av syne?

Han vil også forsøke å besvare spørsmålet: Virker EMdrive?

 

Arrangementet sendes direkte!

 


Fysikktirsdag = Pølser, fysikk og potetsalat (selv om det denne gangen er på en torsdag)

En tirsdag i måneden inviterer Realfagsbiblioteket og Fysisk institutt til populærvitenskapelig foredrag i Realfagsbiblioteket. Fysikken skal ut til folket, og hva er vel mer folkelig enn å servere fysikk med pølse og potetsalat? Derfor serverer Fysikkforeningen pølser og potetsalat før foredraget.

"Pølser, fysikk og potetsalat" er tittelen på en bok skrevet av Otto Øgrim og Helmut Ormestad – 1900-tallets Selda Ekiz og Andreas Wahl. De to fysikerne var pionerer innen realfagsformidling på radio og tv, og mest kjent for konseptet «Fysikk på roterommet». I vår versjon av pølser, fysikk og potetsalat tenker vi at du skal få høre foredrag du ikke har hørt før, enten det er fra stipendiater som er ferske i forskningsverdenen, professor II som kommer med et perspektiv utenfra eller gamle kjenninger med nye tanker. 

Gammel innpakking og nytt innhold, sier du? Vi tror det blir bra, og håper at tilhørerne blir litt bedre kjent med hva vi forsker på og hva som er spennende fysikk. Foredragene vil også bli streamet og lagt ut i etterkant for at flest mulig skal kunne få dem med seg.
 

 

Vil du motta nyhetsbrev fra Realfagsbiblioteket?

 

 

Emneord: Science Debate, Pølser fysikk og potetsalat
Publisert 4. apr. 2017 14:51 - Sist endret 7. apr. 2017 08:15