MNKOM-lønsj: Hvordan utdanne gode forskningsformidlere?

Deltakere: Svein Stølen, Per Olav Skjervold, Morten Irgens Ordstyrer: Norith Eckbo

Da Ole Petter Ottesen for første gang ble valgt som rektor på UiO summet det i gangene om et formidlingsprofessorat og et eget formidlingssenter. Alt blir ikke alltid som man har planlagt og universitetet har fortsatt ikke et senter dedikert til formidling, men er dette den eneste måten å skape et godt formidlingsmiljø?

I denne sofasamtalen har vi fått med oss Svein Stølen fra UiO, Morten Irgens fra HiOA og Per Olav Skjervold fra Vitenparken på Ås. Sammen med ordstyrer Norith Eckbo skal de utforske hva som har fungert best når de har forsøkt å skape gode formidlere.

Med nytt rektorvalg vel overstått stuper vi ned i de store og små spørsmålene i formidlingsdebatten: Hva kjennetegner egentlig de riktig gode formidlingsmiljøene? Hva skjedde med alle planene? Hvordan utdanner institusjonene kandidater som er gode formidlere? Hvordan legger vi til rette for at flere forskere prioriterer å formidle? Hvordan kan vi bruke kommunikasjonsfolk som hjelpere i formidlingsoppdraget?

Velkommen til MNKOM-lønsj!

Arrangementet er åpent for alle og vil bli streamet.

 

MNKOM

MNKOM er det lille, store emnet på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet (MN) ved UiO. Hvert vårsemester har vi gleden av å gjøre bachelor- og masterstudenter bedre i forskningsformidling og gi dem en smaksprøve på forskningsjournalistikk.

Som en del av emnet skal MNKOM-studentene blogge, skrive og holde foredrag. To ganger i måneden inviterer de til MNKOM-lønsj i foajeen i Realfagsbiblioteket, velkommen til faglig påfyll! MNKOM-bloggen finner du på Titan

Receive newsletters from the Science Library

Publisert 13. feb. 2017 11:15 - Sist endret 14. feb. 2017 13:25