MNKOM-lønsj: Folkeopplysningen

Foredragsholder: Jan Ole Hesselberg

Sammen med Andreas Wahl skapte Jan Ole Hesselberg sensasjon med det populærvitenskapelige TV-programmet Folkeopplysningen. Programmet gransket ulike fenomener og oppfatninger som har fått fotfeste i samfunnet. Sammen plukket de disse fenomenene fra hverandre med vitenskapelig metode og et kritisk blikk. Det var alt fra den påståtte effekten av healing og helsekost til oppfatningen om at genmodifisert mat er helseskadelig. Publikum lot seg fascinere, glede og irritere av det lettbeinte vitenskapsprogrammet. Hva var det egentlig som gjorde forskning og fornuft til så god TV?

Nå kommer Jan Ole til Realfagsbiblioteket for å dele sine beste formidlingstips fra Folkeopplysningen. Velkommen til MNKOM-lønsj!

Arrangementet er åpent for alle og vil bli streamet.

 

MNKOM

MNKOM er det lille, store emnet på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet (MN) ved UiO. Hvert vårsemester har vi gleden av å gjøre bachelor- og masterstudenter bedre i forskningsformidling og gi dem en smaksprøve på forskningsjournalistikk.

Som en del av emnet skal MNKOM-studentene blogge, skrive og holde foredrag. To ganger i måneden inviterer de til MNKOM-lønsj i foajeen i Realfagsbiblioteket, velkommen til faglig påfyll! MNKOM-bloggen finner du på Titan

Receive newsletters from the Science Library

Publisert 13. feb. 2017 11:05 - Sist endret 16. mars 2017 11:56