Fysikktirsdag: Diktatorer og kjernevåpen - vil, men får ikkje til?

Diktatorer vil ofte ha kjernevåpen, men klarer sjelden å få tak i dei. Kva avgjer om eit diktatur lukkast eller mislukkast i å utvikle kjernevåpen? I dette seminaret ser Målfrid Braut-Hegghammer på kjernevåpenprogram i Irak og Libya for å belyse denne problemstillinga. 

Målfrid Braut-Hegghammer er Førsteamanuensis ved Institutt for Statsvitenskap. Ho publiserte Unclear Physics: Why Iraq and Libya failed to build nuclear weapons på Cornell University Press i 2016. Boka har blitt anmeldt i The New York Review of Books, Foreign Affairs, Survival, International Affairs, Babylon, og H-Diplo. Braut-Hegghammer har også publisert i International Security, The Middle East Journal, the New York Times (online), International Herald Tribune, Monkey Cage og War on the Rocks.

 


Fysikktirsdag = Pølser, fysikk og potetsalat 

En tirsdag i måneden inviterer Realfagsbiblioteket og Fysisk institutt til populærvitenskapelig foredrag i Realfagsbiblioteket. Fysikken skal ut til folket, og hva er vel mer folkelig enn å servere fysikk med pølse og potetsalat? Derfor serverer Fysikkforeningen pølser og potetsalat før foredraget.

"Pølser, fysikk og potetsalat" er tittelen på en bok skrevet av Otto Øgrim og Helmut Ormestad – 1900-tallets Selda Ekiz og Andreas Wahl. De to fysikerne var pionerer innen realfagsformidling på radio og tv, og mest kjent for konseptet «Fysikk på roterommet». I vår versjon av pølser, fysikk og potetsalat tenker vi at du skal få høre foredrag du ikke har hørt før, enten det er fra stipendiater som er ferske i forskningsverdenen, professor II som kommer med et perspektiv utenfra eller gamle kjenninger med nye tanker. 

Gammel innpakking og nytt innhold, sier du? Vi tror det blir bra, og håper at tilhørerne blir litt bedre kjent med hva vi forsker på og hva som er spennende fysikk. Foredragene vil også bli streamet og lagt ut i etterkant for at flest mulig skal kunne få dem med seg.
 

 

Vil du motta nyhetsbrev fra Realfagsbiblioteket?

 

 

Emneord: Science Debate, Pølser fysikk og potetsalat
Publisert 25. aug. 2017 09:56 - Sist endret 28. aug. 2017 10:33