Isbredetektiven på Svalbard

Lis Allaart, PhD-stipendiat innen glasialgeologi ved Universitetet i Tromsø, vant årets formidlingskonkurranse hos geoforskning.no med sitt bidrag om Isbredetektiv. Hun forteller om isbredetektivens arbeid – både i felt og innen formidling.

Bilde: ColourBox

Viten om klima tilbake i tid er svært viktig for forståelsen av dagens klima og forutsigelsen av fremtidige klimaendringer. Svalbards beliggenhet på kanten av Polhavet muliggjør undersøkelser av tilbakekoblingsmekanismer mellom temperaturvariasjoner i atmosfæren/havstrømmer og utbredelsen av ismasser på land. Detaljert rekonstruksjon av brevariasjoner og klimaendringer i Holosen (de siste ca. 11.700 år) kan oppnås fra ulike klimaarkiv fra land og hav - slik som sedimentkjerner og landskapsformer. 

Formidlingskonseptet "Isbredetektiven" ble utviklet for å formidle glasialgeologiske undersøkelser på Svalbard til elever primært på videregående skole, på dette NGF-Oslo møtet blir dere invitert med "behind the scenes" til isbredetektivens arbeid - både i felt og i formidlingsarbeidet.

Foredraget arrangeres i sammenheng med Norsk Geologisk Forenings temamøte 12. oktober, og er åpent for alle.

Det blir enkel servering og åpen bar i regi av Realistforeningen fra kl 17:00

Arrangementet sendes live

 

Les mer

 


 

Vil du motta nyhetsbrev fra Realfagsbiblioteket?

 

Emneord: Science Debate, Pølser fysikk og potetsalat
Publisert 4. okt. 2017 14:37 - Sist endret 22. aug. 2018 15:58