Fysikktirsdag: Steinen med det rare i

Tenk tilbake på da du var liten og tegnet med kritt på fortauet. Hadde du noen anelse om at den støvete steinen du holdt i hånden kunne være med på å løse verdens stadig økende klimaproblemer? 

Bilde: Colourbox

Selv om vi har brukt kritt i århundrer, vet vi overraskende lite om det. Hver gang vi ser litt ekstra nøye etter finner vi nye uoppklarte mysterier skjult inni krittet. Disse må vi oppklare, for kritt kan hjelpe oss med på å redde verden fra global oppvarming.

Stipendiat i kondenserte fasers fysikk Anne Schad Bergsaker trekker linjene fra tavlekritt til klimaproblemer.

Fysikktirsdag = Pølser, fysikk og potetsalat

En tirsdag i måneden inviterer Realfagsbiblioteket og Fysisk institutt til populærvitenskapelig foredrag i Realfagsbiblioteket. Fysikken skal ut til folket, og hva er vel mer folkelig enn å servere fysikk med pølse og potetsalat?

"Pølser, fysikk og potetsalat" er tittelen på en bok skrevet av Otto Øgrim og Helmut Ormestad – 1900-tallets Selda Ekiz og Andreas Wahl.
De to fysikerne var pionerer innen realfagsformidling på radio og tv, og mest kjent for konseptet «Fysikk på roterommet». I vår versjon av pølser, fysikk og potetsalat tenker vi at du skal få høre foredrag du ikke har hørt før, enten det er fra stipendiater som er ferske i forskningsverdenen, professor II som kommer med et perspektiv utenfra eller gamle kjenninger med nye tanker. 

Gammel innpakking og nytt innhold, sier du? Vi tror det blir bra, og håper at tilhørerne blir litt bedre kjent med hva vi forsker på og hva som er spennende fysikk. Foredragene vil også bli streamet og lagt ut i etterkant for at flest mulig skal kunne få dem med seg.
 

Anne Bergsaker er ukens forsker på Titan.no

 

 

Arrangementet sendes direkte!

 

Vil du motta nyhetsbrev fra Realfagsbiblioteket?

 

 

Emneord: Science Debate, Pølser fysikk og potetsalat
Publisert 4. apr. 2016 09:13 - Sist endret 27. juni 2016 09:57