Abels tårn

Det handler om smak, ettersmak og dårlig ånde i årets første sending fra Abels tårn.

Ukas sak

 – Vann og sjokolade smaker ikke særlig bra, mens kaffe og sjokolade er kjempegodt sammen. Vingummi og kaffe, derimot, er vondt! Hvorfor er det sånn? spør en av lytterne. Er det personlige preferanser, eller skjer det noen reaksjoner med for eksempel munnbakteriene våre?

I tillegg

Hvorfor vi kjenner hvitløkånden når EN av oss har spist hvitløk, men ikke når alle har gjort det? Hva skjer i luften mellom en fjernkontroll og åpningsmekanismen på en garasjeport? Og, styrker vi immunforsvaret vårt hvis vi blir influensasyke eller tar vaksine?

Ukas panel

Seniorforsker ved NOFIMA Einar Risvik
Kjerne- og partikkelfysiker Jørgen Eriksson Midtbø
Lege og forsker Ida Kathrine Gravensteen
 

Kaffe og bafler serveres - fra 09:45.


Motta nyhetsbrev om kommende arrangementer ved Realfagsbiblioteket

Emneord: ekko, abels tårn, vaffel og vitenskap
Publisert 24. jan. 2019 11:20 - Sist endret 24. jan. 2019 11:20