Library Carpentry (biblioteksløyd)

Er du interessert i å lære om hvordan du enkelt kan bruke kode for å forenkle oppgaver i bibliotekhverdagen? Library Carpentry er et lavterskel tilbud for alle som ønsker å bli litt mer teknisk kompetente.

Kurset er dessverre fullt! For varsling om nye kurs kan du melde deg på her.


Vil du bli en bedre datasnekker? Inspirert av Software Carpentry for forskere og Biblioteksløyd beta (våren 2016 ved UiO), prøver vi oss med en ny runde, denne gangen som offisiell Library Carpentry. Kurset vil finne sted på UB Oslo nærmere bestemt Realfagsbiblioteket, 2. og 3. februar.

Det er gratis å delta. 

Målgruppe

Bibliotekansatte av alle slag, vil du utvikle din indre nerd er du hjertelig velkommen!

NB! Deltakere må ha med egen laptop, helst en man har admintilgang til (så det er mulig å fikse eventuelle problemer i løpet av workshopen). Nødvendig programvare må installeres på forhånd, instruksjoner finnes på GitHub. Bare spør om du lurer på noe!

Forkunnskaper

Ikke spesielt mye IT-kompetanse. Kan du litt eller mye, og har lyst til å hjelpe til i tillegg til å delta, så gi beskjed!

Program

Kurset løper fra 9:00 til 16:00 begge dagene. Oppdatert program og informasjon om programvare du trenger finner du på GitHub.

Torsdag 2. februar

  • Velkommen og kort introduksjon til Library Carpentry
  • Introduksjon til det å jobbe med data og terminologi
  • Lunsjpause
  • Introduksjon til OpenRefine

Fredag 3. februar

  • Introduksjon til Unix Shell
  • Lunsjpause
  • Introduksjon til SQL

Kurset er basert på det internasjonalt utviklede Library Carpentry-modulene. 

Dette arrangementet inngår som del av Research Bazar 2017 ved UiO. På fredag etter at Library Carpentry avsluttes er det mulig å gå over i Realfagsbiblioteket for pizza og mulighet til å kjøpe en øl til arrangementet Women in Data Science


Mer informasjon om biblioteksløyd

 

Publisert 19. mai 2020 11:40 - Sist endret 16. mars 2021 08:51