Zotero - referanseverktøy

Dette kurset hjelper deg til å komme i gang med å bruke Zotero til å samle og organisere kildene dine, og enkelt sitere dem når du skriver og dele dine kilder med andre.

Referansehåndteringsverktøy illustrasjon

Hva lærer du?

Du lærer å bygge Zotero-biblioteket ditt med kilder du finner i Oria, Google Scholar og andre databaser, eller fører inn manuelt, og du lærer å sitere kilder fra Zotero-biblioteket ditt i Word, Google Docs, LibreOffice, eller det tekstbehandlingsprogrammet du bruker. Vi ser også på hvordan du kan organisere kildene dine i mapper.

Ved tid og interesse, kan vi se på hvordan du kan dele dine kilder med andre i grupper og bruke Zotero sin PDF-leser til å annotere tekstene i dine referansesamlinger.

Påmelding

Meld deg på

Arbeidsmåter

Vi demonstrerer og veileder deg gjennom de praktiske oppgavene.

Målgruppe

Kurset et åpent for alle studenter og ansatte ved UiO.

Forberedelser og kursmateriell

Ta gjerne med din laptop så kommer du i gang med Zotero på egen maskin. Flott om du laster ned Zotero på din maskin på forhånd fra zotero.org, eller fra UiO Software Center hvis du har UiO-maskin. Zotero Connector til den browseren du bruker (Chrome, Safari, Edge, Firefox), laster du ned fra zotero.org/download. Til slutt registrerer du deg på zotero.org/user/login for å få en gratis konto med et brukernavn og passord du velger selv. Hvis noe av dette er uklart, hjelper vi deg på kurset.

Ta også gjerne en kikk på UBs oversiktlige innføringsside til Zotero og se på de nyeste funksjonalitetene til Zotero i bloggen til Zotero.

Kursholdere

Pål M. Lykkja (fagreferent i økonomi) og Anne G. Sæbø (fagreferent i nordisk og medievitenskap) holder disse kursene hver for seg eller sammen. Begge kan kontaktes med spørsmål til kursene. Du kan også nå oss og hele vårt Zotero-team ved UB på .

Emneord: Referansehåndteringsverktøy, Zotero
Publisert 28. juni 2022 15:13 - Sist endret 23. aug. 2022 11:14