English version of this page

Skeiv litteratur på utstilling 14.–23. juni

På Universitetsbiblioteket finner du en stor samling av skeiv litteratur, litteratur som støtter UiOs forskningsgsgrupper, forskningsprosjekter og emner som tar opp LHBTQ-tematikk, kjønn og seksualitet.

Under Oslo Pride stiller vi ut noe av denne litteraturen i bibliotekene våre. Se også denne oversikten over litteratur anbefalt av våre fagbibliotekarer.

Medisinsk bibliotek

Medisinsk bibliotek stiller ut bøker og artikler om LHBTQ, kjønn og seksualitet - de fleste med et helsefaglig perspektiv.

Velkommen innom vår fargerike utstilling! Alle bøkene i utstillingen er til låns.

Realfagsbiblioteket

Realfagsbiblioteket vil også i år vise frem naturen i alt sitt herlige og kreative mangfold. Naturen er langt fra binærkodet og straight hva angår kjønn, pardannelse, kjærlighet, forplantning og seksualiteter. Ta en kikk på vår utstilling, og lån gjerne med deg en bok –eller tre! Her finnes en myriade av ulike løsninger. Helt naturlig. 

HumSam-biblioteket

Queer fra Japan til Hollywood: På HumSam-biblioteket stiller vi ut noen av våre mange bøker om LHBTQ, kjønn og seksualitet innen humaniora og samfunnsvitenskap. Vi har en utstilling på sykkelen i første etasje, og en utstilling med skjønnlitteratur i Litteratursalongen i underetasjen. Alle bøkene i utstillingen er til utlån. 

Pride-sykkelen i HumSam-biblioteket

 

Publisert 20. mai 2019 10:26 - Sist endret 18. juni 2019 15:53