BERLIN WONDERLAND - En utstilling om omveltninger, motstand og omorganisering

Goethe instituttet, i samarbeid med Universitetsbiblioteket i Oslo, presenterer fotoutstillingen Berlin Wonderland med Berlin etter murens fall som tema.

Fra nettsiden til utstillingen: "Berlinmurens fall i 1989 var en epokegjørende hendelse som ble starten på en enestående periode. Den varte bare i noen få år, men den er likevel blitt en ugjenkallelig del av Berlins DNA. Mange bygninger i Berlin sto tomme i 1989, særlig i bydelen Mitte der hele husrekker var blitt forlatt. Uklare ansvarsområder og eierforhold skapte i flere år et vakuum som ble utnyttet til fulle av kunstnere og kulturarbeidere. Det oppsto kunst- og kulturprosjekter, og gallerier og arrangementslokaler ble etablert – i denne kunstneriske prosessen oppsto trender som fremdeles påvirker den internasjonale kunst- og musikkscenen i betydelig grad.

Utstillingen «Berlin Wonderland» består av mer enn 200 fotografier som bringer denne unike tiden preget av omveltninger, motstand og omorganisering til live igjen. Der det en gang sto ruiner og grushauger, flanerer nå skarer av turister gjennom gatene. Mer enn 25 år etter Berlinmurens fall er det igjen på tide å minne om eventyrlandet Berlin og fortelle denne historien i bilder som knapt noen har sett."

Les mer om utstillingen.

 

Publisert 21. mars 2016 12:55 - Sist endret 20. juni 2016 21:22