Changer l'histoire, changer la vie! - utstilling

Changer l'histoire, changer la vie! Det er i år 50 år siden studentopprøret i Frankrike. Det markerer vi med en foto- og bokutstilling om disse historiske dagene i mai! Bildene er tatt av den franske fotografen Philippe Gras, bøkene er fra samlingen vår. Velkommen!

Foto: Philippe Gras

Om utstillingen

Utstillingen «Changer l'histoire, changer la vie!», er en foto- og bokutstilling med fotografier av den franske fotografen Philippe Gras, og bøker som tar for seg mai -68 i Frankrike og i verden. Fotoutstillingen er et samarbeid med Institut français de Norvège. 

Maiopprøret i 1968

Maiopprøret 1968 i Frankrike er betegnelsen på en rekke med samfunnsmessige uroligheter og påfølgende hendelser i Frankrike som startet med et studentopprør i Paris i mai 1968. Det hele utviklet seg til en generalstreik, okkupasjon av universiteter og fabrikker, som lammet deler av landet og medførte politisk krise for de Gaulle-regjeringen. 

«Mai ’68» hadde en virkning på det franske samfunn som hadde ettervirkninger i flere tiår etter. Det er betraktet til denne dag som en kulturell, samfunnsmessig, og moralsk vendepunkt eller et vannskille i landets historie. 
(Fra Wikipedia)

Philippe Gras (1942-2007)

Philippe Gras was an independent photographer, but more important, he had an independent mind, refusing all compromises. All his life, he directed his camera towards works, themes and artists in whom he believed, and with whom he nurtured a deep relationship. He aimed also his camera at social phenomena which were important for him. He never fell in any kind of elitism, all the contrary.
(Bio fra fotografens hjemmeside.)  

 

Publisert 17. okt. 2018 13:09 - Sist endret 5. nov. 2018 12:54