India: forskning ved UiO - utstilling

Lyst til å lese om demokrati på landsbygda i Øst-India? Muntlig Mahabharata-tradisjon (Garhwal-Himalaya)? Vishnus inkarnasjon som dverg? Bauler i Vest-Bengal? Vi har funnet frem publikasjoner utgitt av UiO-forskere, samt gjenstander knyttet til forskningsprosjekter. Velkommen innom! 

Indiske instrumenter, skulptur av Radha og Krishna, og Kristin Hanssens nyutgivne bok Women, Religion and the Body in South Asia: Living with Bengali Bauls i monter i 4. etasje.

Publikasjoner med India-relaterte emner 

Tidligere og nåværende forskere tilknyttet UiO ved ulike institutter og fakulteter har publisert en rekke fagbøker, artikler, oversettelser, foredrag etc. - både trykt og elektronisk – om India-relaterte emner.

Utstillingen

I utstillingen viser vi frem noe av dette mangfoldet; et stort utvalg bøker til utlån! Noe settes frem på Biblioteksykkelen i 1.etasje i forbindelse med Indisk uke, alt det andre på Mesaninen i 4.etasje. Husk lånekort!

Bøker om India i samlingene

I tillegg til utstillingen i 4. etasje inneholder den faste INDO-samlingen bøker om temaer knyttet til språk og litteratur samt bøker på originalspråk (hindi, sanskrit, bengali etc.) for India og omegn. I 2. og 3.etasje finnes det også bøker om temaer knyttet til India på vestlige språk - historie, antropologi, religion, politikk etc.

Velkommen!


Indisk uke 

Utstillingen ble satt opp i forbindelse med Indisk uke på HumSam-biblioteket 4. til 8. juni!

Arrangør

HumSam-biblioteket
Publisert 25. juli 2018 16:35 - Sist endret 25. juli 2018 16:35