Alice i Eventyrland - utstilling

Welcome down the rabbit hole: Vår nye utstilling «Alice i Eventyrland» er en hyllest til Lewis Carrolls barnebokklassiker. Bli med inn i fantasiens vidunderlige verden!

Alice in Wonderland ble skrevet i 1865 av Charles Lutwidge Dodgson (1832–1898), bedre kjent som Lewis Carroll. Han var førsteamanuensis i matematikk ved Oxford University. Ideen til historien oppstod opprinnelig på en rotur med de tre døtrene til Lewis’ sjef, hvorav den ene het Alice. På turen fortalte Lewis historien til jentene, og spesielt Alice ble så begeistret at hun ba ham skrive den ned. To år senere ga han henne det håndskrevne manuskriptet med illustrasjoner han selv hadde laget – som i dag finnes i British Library.

Foto: Runhild Seim, UiO

Om utstillingen

Vi stiller ut flere vakre eksemplarer av boken, illustrert av forskjellige illustratører og på forskjellige språk. Du får være med innom flamingo-krokett, Mad Hatters tea party og se Alice forsvinne ned i kaninhullet. Du kan ta bilde i fotohjørnet vi har satt opp, og i hele desember kan du også beskue vårt spesialpyntede Alice-juletre.

Utstillingen står fram til 14. februar.

Velkommen!

 

Arrangør

HumSam-biblioteket
Publisert 2. des. 2019 15:26 - Sist endra 3. des. 2019 15:12