Georg Sverdrups hus 20 år! - Jubileumsutstilling

Hva har Big Bangs hitlåt «Girl in Oslo» med Georg Sverdrups hus å gjøre? Hvorfor stiller vi ut en død edderkopp? Hvilke filmer gikk på kino i Oslo 6. september 1999? Alt dette får du svar på i vår jubileumsutstilling. Velkommen innom!

Kveldsbilde av Georg Sverdrups hus
Foto: Arthur Sand, UiO

20 år i Georg Sverdrups hus!

6. september 2019 var det 20 år siden dørene til Georg Sverdrups hus åpnet for publikum for første gang. Daværerende rektor ved UiO, Kaare R. Norum uttalte at dette ville bli et naturlig møtested for studentene. Det fikk han helt rett i - 20 år senere er det tusenvis av studenter og ansatte innom Georg Sverdrups hus hver dag!

Hva rommer et hus?

Hva rommer et hus - når man virkelig kikker med lupe? Hva finner man bak en bok, på en skrivepult eller på gulvet ? En ørepropp kanskje, en sammenkrøllet lapp, en ølkork? Tilsynelatende ubetydelige gjenstander som kunne vært kastet i søpla. Men disse unnselige

Petriskåler med småting funnet i biblioteket
Petriskåler med minner fra 20 år i GSH!

tingene - er de ikke også bærere av små historier ? Og dermed fylt av verdi? I vår jubileumsutstilling «Georg Sverdrups hus 20 år» gir vi deg noen små humoristiske glimt inn i levd liv i hele Blinderns storstue, i tillegg til en god dose 90-tallsnostalgi og mye annet.

På trykkskjermen kan du bla deg gjennom byggingen av Georg Sverdrups hus i bilder og avisartikler.

"Universitetsromaner" i Litteratursalongen

I Litteratursalongen i underetasjen kan du i tillegg sjekke ut utlånsutstillingen «Universitetsromaner”, der vi har plukket fram romaner med handling fra universiteter og akademiske miljøer, i tillegg til romaner der universitetsansatte og studenter er karakterer.

HumSam-biblioteket
Publisert 12. sep. 2019 14:22 - Sist endra 2. okt. 2019 09:54