Willy Brandt-utstilling

Den internasjonale vandreutstillingen “Willy Brandt 1913-1992. Et liv for frihet, fred og forsoning mellom nasjonene” presenterer høydepunkter fra livet til politikeren og mennesket Willy Brandt.

Portrett av Willy Brandt

Willy Brandt var en av de mest markante politikerne på 1900-tallet. Allerede i unge år sto han på barrikadene for et fredelig og kosmopolitisk Tyskland, senere ble han en standhaftig motstander av Hitler og Nazi-Tysklands voldsregime. Som borgermester i Berlin kjempet han for demokrati og frihet – og mot diktatur og undertrykkelse. Som forbundskansler arbeidet han for forsoning mellom nasjonene og med menneskene som ble ofre for Nazi-Tysklands krigføring og menneskeutrydning. Som internasjonal statsmann fortsatte han helt og holdent å engasjere seg i kampen mot sult og fattigdom og for en mer rettferdig verden, selv da han ikke lenger hadde noe statsembete.

Denne utstillingen skildrer Brandts politiske tenkning og virke ved å ta utgangspunkt i ti historiske steder og hendelser som spilte en viktig rolle i Brandts liv. Et ekstra tablå belyser sentrale aspekter ved hans relasjon til Norge. Utstillingen kan sees i underetasjen i HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus fram til 11. februar. 

Utstillingen er produsert av den partiuavhengige stiftelsen Bundeskanzler-Willy-Brandt-Stiftung, og arrangeres i samarbeid med Universitetsbiblioteket i Oslo og Den norsk-tyske Willy Brandt-stiftelsen. Den inngår i programmet til Oslo Peace Days 2021.

Publisert 19. okt. 2021 11:16 - Sist endret 1. des. 2021 13:48