Semesterstart 2019

Velkommen tilbake til UB og UiO etter sommerferien. Håper alle har fått koblet godt av og er klare for høsten og studiestart mandag 12.august.

Bildet kan inneholde: mennesker, publikum, sosial gruppe, samfunnet, begivenhet.

Studenter samlet i Universitetshagen ved semestertart. Foto: Jarli&Jordan/UiO

Allerede mandag 12. reiser mange av gårde til Arendalsuka. I år dreier de fleste arrangementene omkring bærekraft, klima og miljøsaker. UB ved Realfagsbiblioteket inviterer til Veien fra science fiction til science fakta om bord på UiO-båten M/S Sunnhordland onsdag 14. august kl. 18.00. Alle UiOs arrangement streames, så vi som ikke er der også kan få det med oss.

Selv reiser jeg til Tromsø samme uke for å delta og bidra med gjennomføringen av NUAS Forum 2019. UiT og UiO representerer Norge i NUAS Library group, som er ansvarlige for planlegging og gjennomføring av bolk C: Open Science. Konferansen er fulltegnet med over 500 deltagere fra de nordiske landene til sammen, 43 påmeldte fra UiO.

Strategiprosessen

Det har vært interessant å lese skriveoppdragene fra dere i strategiprosessen fra i vår. Dette blir en verdifull delleveranse til arbeidet videre. Noen anbefalinger knyttet til ønsket endring er allerede igangsatt i vår, bl.a. omkring samlingsarbeidet.

Vi går dermed inn i en ny fase med strategiarbeidet og skal i løpet av høsten gjennomføre dialogsamtaler med dekanat og ledelse ved alle UiOs åtte fakulteter og to museer. Dette ser vi frem til, og håper dialogmøtene kan inngå som mer permanente kontaktpunkter med fakultetene på sikt. Det er viktig for oss som UB å ha tett dialog med våre hovedbrukergrupper, også på ledelsesnivå.

Høstens aktiviteter

I høst flytter Juridisk bibliotek sammen med store deler av Juridisk fakultet inn i nytt Domus Juridica på Tullinløkka. Det blir en travel høst for å komme i havn til åpningen i januar.

HumSam-bibliotekets nye leder Cecilia Ekström har sin første arbeidsdag her 2. september. Det ser vi frem til! 2. september er også årsdagen til UiO, og samme uke, 6.9., feirer Georg Sverdrups hus 20-årsdag. Det skal markeres, bl.a serverer vi frokost til studentene i 1. etasje på GSH den dagen, med rektor i fremste rekke.

Jeg ser frem til en travel og innholdsrik høst. Anbefaler forøvrig alle å lese rektoratets bloggpost fra 6. august, for å få innblikk i planer og aktiviteter for UiO utover høsten.

God studiestartuke!

Jeg vet at bibliotekene gjør en stor innsats med å ønske studentene velkommen, og med å hjelpe til rette i en, for mange, ny akademisk hverdag. Et viktig bidrag både sosialt og faglig.

Hilsen Hanne

Av Hanne Graver Møvig
Publisert 9. aug. 2019 14:01 - Sist endret 9. aug. 2019 14:12

I denne bloggen skriver Universitetsbibliotekets ledergruppe om saker av betydning for UB og UiO. Fra venstre: Live Rasmussen, Helge Mjelde, Randi Rønningen, Svein Engelstad, Hanne Graver Møvig, Håvard Kolle Riis og Randi Halveg Iversby. Foto: UiO/Stine Marie Barsjø