English version of this page

Aktuelle saker fra Medisinsk bibliotek

Ordsky
Publisert 3. aug. 2020 12:00

Vi tilbyr kurs i litteratursøking i medisinske og tverrfaglige databaser, kritisk vurdering av artikler, referansehåndtering, OA-publisering og forskerprofilering. Les mer om kursene og meld deg på via oversikten nedenfor.

Jente som slapper av med bok i gresset.
Publisert 23. juni 2020 12:02

HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus er åpent. De andre bibliotekene holder take away-biblioteket åpent i sommer, men med reduserte åpningstider. Vi planlegger for vanlige åpningstider for alle avdelinger fra 10. august, under forutsetning av at situasjonen tillater det.

Bokforsider, regnbuemønster
Publisert 17. juni 2020 07:30

Universitetsbibliotekets samlinger inneholder mye skeiv litteratur. Her presenterer vi noen bøker knyttet til LHBTQ-tematikk, kjønn og seksualitet. Listen er oppdatert i juni 2020.

Bokforsider
Publisert 5. juni 2020 10:43

UBs leseliste gir deg aktuell og historisk kontekst for dagens situasjon i USA, fra selvbiografien Narrative of the life of Frederick Douglass, an American slave, til Black Lives Matter: from a moment to a movement

Bildet kan inneholde: tekst, teknologi, gadgeten, linje, elektronisk apparat.
Publisert 6. mai 2020 09:15

Gjennom nye avtaler med Wiley og Taylor & Francis får studenter og ansatte ved UiO og OUS nå tilgang til over 120.000 flere e-boktitler enn tidligere. Totalt har vi nå tilgang til over 900.000 e-bøker i bibliotekets katalog Oria.

Skrivementorer veileder i zoom
Publisert 4. mai 2020 10:55

Akademisk skrivesenter er et veiledningstilbud for studenter og ansatte ved UiO. Selv om lokalet er stengt, er tilbudet åpent på nett for store og små henvendelser omkring studiesituasjonen generelt og oppgaveskriving spesielt.

Bildet kan inneholde: jobb, typing, skriveinstrument tilbehør, hånd, læring.
Publisert 8. mars 2020 21:23

Tidsskriftpakkene fra PsycARTICLES og ProQuest Health Research Premium Collection er ikke lenger tilgjengelige etter 1.mars 2020. Ved UiO og OuS har vi hatt tilgang til disse tidsskriftpakkene gjennom Helsebiblioteket.  Oppdatering pr 23. mars: Få tak i artikler med "Get it now"

Bildet kan inneholde: tekst, font, teknologi, elektronisk apparat.
Publisert 5. mars 2020 11:54

Nå har vi endelig fått IT-vakter i skranken på Medisinsk bibliotek på Rikshospitalet. De er tilgjengelige mandager mellom 09-15, og tirsdager mellom 14-16.

aviser
Publisert 22. jan. 2020 20:03

På grunn av en kraftig prisøkning og nye vilkår fra 2020, oppfordrer vi til at Mediearkivet Atekst kun brukes til forskning, ikke til daglig avislesning.