English version of this page

Aktuelle saker fra Realfagsbiblioteket

Bokforsider, regnbuemønster, vindu
Publisert 7. juni 2022 16:25

Universitetsbibliotekets samlinger inneholder mye skeiv litteratur. Her presenterer vi et utvalg av fagbøker og skjønnlitteratur knyttet til LHBTQ-tematikk, kjønn og seksualitet.

Bildet kan inneholde: bord, stol, interaksjon, samfunnet, publikum.
Publisert 14. mars 2022 08:48

Et forskningsbibliotek med arbeidsplasser og læringsmiljø for studenter, en scene og møteplass for forskere og et sted å invitere verdensstjerner til Universitetet i Oslo. Det er nå ti år siden Realfagsbiblioteket åpnet dørene som kulturbærer og -formidler av naturvitenskap og matematikk midt på campus. Og for noen år det har vært.

Tegning av ulike kvinner
Publisert 7. mars 2022 10:54

Den 8. mars markeres den internasjonale kvinnedagen verden over. Denne dagen er både en kampdag og en dag for feiring. Vi har vi laget en liste med skjønnlitteratur som på ulike måter sier noe om kvinners liv i moderne tid.  Les en eller så mange du vil og bli inspirert.

Ordsky
Publisert 3. feb. 2022 13:19

Vi tilbyr kurs i litteratursøking i PubMed, Web of Science og andre faglige databaser, kritisk vurdering av artikler, referansehåndtering, OA-publisering og forskerprofilering. Les mer om kursene og meld deg på via oversikten nedenfor.

studenter, bibliotek
Publisert 5. jan. 2022 11:30

Hvordan låner jeg, når er det åpent, har dere kopimaskin, og hvordan får jeg fri tilgang til pensum? Her er svarene på alt du visste eller ikke visste at du lurte på.

Bilde av nettleser som viser Ezproxy-bokmerket.
Publisert 9. des. 2021 15:22

EZproxy-bookmarkleten er en nettleserutvidelse som gjør det enkelt å se om du har fullteksttilgang til bibliotekressurser, uten å måtte gå via Oria.