Aktuelle saker fra UB

studenter, bibliotek
Publisert 13. aug. 2021 12:32

Hvordan låner jeg, når er det åpent, har dere kopimaskin, og hvordan skaffer jeg meg pensum gratis? Her er svarene på alt du visste eller ikke visste at du lurte på.

Bildet kan inneholde: verden, organisme, font, linje, øyevipper.
Publisert 11. juni 2021 14:01

De nye sidene for digitale forskningsmetoder gir deg oversikter og brukerveiledninger for digitale forskningsmetoder innen mange fagområder. Ressurssiden viser deg hvordan du kan ta metodene i bruk i din forskning.

Bokforsider, regnbuemønster
Publisert 8. juni 2021 11:29

Universitetsbibliotekets samlinger inneholder mye skeiv litteratur. Her presenterer vi et utvalg av fagbøker, skjønnlitteratur og tegneserier knyttet til LHBTQ-tematikk, kjønn og seksualitet. Listen er oppdatert i juni 2021.

Bokforsider
Publisert 2. juni 2021 13:08

Et år etter opptøyer og demonstrasjoner er Black Lives Matter-bevegelsen like aktuell. UBs leseliste gir deg aktuelle og historiske boktips for å forstå debatten rundt rasisme i Norge og resten av verden, fra Eg snakkar om det heile tida av Camara Lundestad Joof til Why I'm no longer talking to white people about race av Reni Eddo-Lodge.

Bildet kan inneholde: person, panne, nese, smil, øyenbryn.
Publisert 15. mars 2021 19:06

9. april forsvarer UBs Eystein Gullbekk sin avhandling "Performing interdisciplinary knowledge: Information work in emerging interdisciplinary research".

Bildet kan inneholde: produkt, tekst, linje, diskett, teknologi.
Publisert 9. okt. 2020 13:13

Tenesta Zotero Storage er no tilgjengeleg for alle studentar og tilsette ved UiO. Om du legg inn UiO-e-postadressa di i Zotero-kontoen din, får du uavgrensa lagringsplass for å synkronisere PDF-filer og andre vedlegg.

Fasade, Georg Sverdrups hus, mennesker
Publisert 4. sep. 2020 16:53

Fra mandag 7. september innfører vi meråpent på enkelte tidspunkter i biblioteket i Georg Sverdrups hus. Meråpent betyr at biblioteket er ubetjent, og bygningen stengt, men du kommer inn med UiO ansatt- eller studentkort.

Jente som slapper av med bok i gresset.
Publisert 23. juni 2020 12:02

HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus er åpent. De andre bibliotekene holder take away-biblioteket åpent i sommer, men med reduserte åpningstider. Vi planlegger for vanlige åpningstider for alle avdelinger fra 10. august, under forutsetning av at situasjonen tillater det.

Bildet kan inneholde: tekst, teknologi, gadgeten, linje, elektronisk apparat.
Publisert 6. mai 2020 09:15

Gjennom nye avtaler med Wiley og Taylor & Francis får studenter og ansatte ved UiO og OUS nå tilgang til over 120.000 flere e-boktitler enn tidligere. Totalt har vi nå tilgang til over 900.000 e-bøker i bibliotekets katalog Oria.

Skrivementorer veileder i zoom
Publisert 4. mai 2020 10:55

Akademisk skrivesenter er et veiledningstilbud for studenter og ansatte ved UiO. Selv om lokalet er stengt, er tilbudet åpent på nett for store og små henvendelser omkring studiesituasjonen generelt og oppgaveskriving spesielt.