Aktuelle saker fra UB

Jente som slapper av med bok i gresset.
Publisert 23. juni 2020 12:02

HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus er åpent. De andre bibliotekene holder take away-biblioteket åpent i sommer, men med reduserte åpningstider. Vi planlegger for vanlige åpningstider for alle avdelinger fra 10. august, under forutsetning av at situasjonen tillater det.

Bokforsider, regnbuemønster
Publisert 17. juni 2020 07:30

Universitetsbibliotekets samlinger inneholder mye skeiv litteratur. Her presenterer vi noen bøker knyttet til LHBTQ-tematikk, kjønn og seksualitet. Listen er oppdatert i juni 2020.

Bokforsider
Publisert 5. juni 2020 10:43

UBs leseliste gir deg aktuell og historisk kontekst for dagens situasjon i USA, fra selvbiografien Narrative of the life of Frederick Douglass, an American slave, til Black Lives Matter: from a moment to a movement

Bildet kan inneholde: tekst, teknologi, gadgeten, linje, elektronisk apparat.
Publisert 6. mai 2020 09:15

Gjennom nye avtaler med Wiley og Taylor & Francis får studenter og ansatte ved UiO og OUS nå tilgang til over 120.000 flere e-boktitler enn tidligere. Totalt har vi nå tilgang til over 900.000 e-bøker i bibliotekets katalog Oria.

Skrivementorer veileder i zoom
Publisert 4. mai 2020 10:55

Akademisk skrivesenter er et veiledningstilbud for studenter og ansatte ved UiO. Selv om lokalet er stengt, er tilbudet åpent på nett for store og små henvendelser omkring studiesituasjonen generelt og oppgaveskriving spesielt.

Skjermdump fra Retriever
Publisert 7. apr. 2020 20:40

Studenter og ansatte ved UiO mister nå tilgangen til avisarkivet Atekst fra Retriever, etter at årets budsjett for tjenesten er brukt opp.

Bildet kan inneholde: mat hall, bygning, restaurant, bord, møbler.
Publisert 2. apr. 2020 19:05

Savner du biblioteket eller lesesalen? Vi har åpnet digitale versjoner av Realfagsbiblioteket og HumSam-biblioteket i Zoom. Velg ditt favorittlokale for å møte ekte, levende bibliotekarer og studenter. "Shut up & Write" med Akademisk Skrivesenter finner du i HumSams rom.

Oppdatert: 29.06: Unntaksbiblioteket har stengt f.o.m. 29. juni.

Bildet kan inneholde: jobb, typing, skriveinstrument tilbehør, hånd, læring.
Publisert 8. mars 2020 21:23

Tidsskriftpakkene fra PsycARTICLES og ProQuest Health Research Premium Collection er ikke lenger tilgjengelige etter 1.mars 2020. Ved UiO og OuS har vi hatt tilgang til disse tidsskriftpakkene gjennom Helsebiblioteket.  Oppdatering pr 23. mars: Få tak i artikler med "Get it now"

aviser
Publisert 22. jan. 2020 20:03

På grunn av en kraftig prisøkning og nye vilkår fra 2020, oppfordrer vi til at Mediearkivet Atekst kun brukes til forskning, ikke til daglig avislesning.

mann som peker på glasstavle med data-illustrasjon
Publisert 28. okt. 2019 10:41

8.-10. januar arrangerast Research Bazaar på UiO. På denne forskarfestivalen kan du lære og lære bort digitale verktøy og metodar som som gjer nytte for seg i forsking. Meld inn ditt bidrag no!

nettsted
Publisert 26. aug. 2019 13:14

Du får nå tilgang til mer digitalt materiale i Nasjonalbibliotekets nettbibliotek, nb.no. Vitenskapelig ansatte får direkte tilgang ved innlogging. Øvrige ansatte og studenter må først logge inn med Feide-id, deretter søke om tilgang ved et UiO-bibliotek.

Bildet kan inneholde: Tekst, Logo, Tre, Font, Linje.
Publisert 6. mai 2019 13:02

Forskere ved UiO og OUS kan publisere sin forskning åpent tilgjengelig (open access) hos Elsevier, uten at det medfører ekstra kostnad for forskeren/forskningsgruppen. Publiseringskostnadene dekkes av UiO gjennom avtalen som nylig er inngått med utgiveren.