Aktuelle saker fra UB

studenter, bibliotek
Publisert 16. aug. 2022 09:00

Hvordan låner jeg, når er det åpent, har dere printer, og hvordan får jeg fri tilgang til pensum? Her er svarene på alt du visste eller ikke visste at du lurte på.

Bokforsider, regnbuemønster, vindu
Publisert 7. juni 2022 16:25

Universitetsbibliotekets samlinger inneholder mye skeiv litteratur. Her presenterer vi et utvalg av fagbøker og skjønnlitteratur knyttet til LHBTQ-tematikk, kjønn og seksualitet.

Bilde av smilende disputaskandidat med blomster i hånden.
Publisert 3. juni 2022 10:28

Live Håndlykken Kvale forsvarte 23. mai sin avhandling "Perspectives, roles, and knowledge transfer amongst stakeholders of research data sharing" for Ph.D.-program i samfunnsvitenskap, studieretning informasjons-, bibliotek- og arkivstudier.

Bilde av nettleser som viser Ezproxy-bokmerket.
Publisert 9. des. 2021 15:22

EZproxy-bookmarkleten er en nettleserutvidelse som gjør det enkelt å se om du har fullteksttilgang til bibliotekressurser, uten å måtte gå via Oria.

Bildet kan inneholde: verden, organisme, font, linje, øyevipper.
Publisert 11. juni 2021 14:01

De nye sidene for digitale forskningsmetoder gir deg oversikter og brukerveiledninger for digitale forskningsmetoder innen mange fagområder. Ressurssiden viser deg hvordan du kan ta metodene i bruk i din forskning.

Bokforsider
Publisert 2. juni 2021 13:08

Et år etter opptøyer og demonstrasjoner er Black Lives Matter-bevegelsen like aktuell. UBs leseliste gir deg aktuelle og historiske boktips for å forstå debatten rundt rasisme i Norge og resten av verden, fra Eg snakkar om det heile tida av Camara Lundestad Joof til Why I'm no longer talking to white people about race av Reni Eddo-Lodge.

Bildet kan inneholde: person, panne, nese, smil, øyenbryn.
Publisert 15. mars 2021 19:06

9. april forsvarer UBs Eystein Gullbekk sin avhandling "Performing interdisciplinary knowledge: Information work in emerging interdisciplinary research".

Bildet kan inneholde: produkt, tekst, linje, diskett, teknologi.
Publisert 9. okt. 2020 13:13

Tenesta Zotero Storage er no tilgjengeleg for alle studentar og tilsette ved UiO. Om du legg inn UiO-e-postadressa di i Zotero-kontoen din, får du uavgrensa lagringsplass for å synkronisere PDF-filer og andre vedlegg.

Fasade, Georg Sverdrups hus, mennesker
Publisert 4. sep. 2020 16:53

Fra mandag 7. september innfører vi meråpent på enkelte tidspunkter i biblioteket i Georg Sverdrups hus. Meråpent betyr at biblioteket er ubetjent, og bygningen stengt, men du kommer inn med UiO ansatt- eller studentkort.