English version of this page

Forbedret tilgang hjemmefra til elektroniske ressurser

EZproxy er en tjeneste som gjør at UiOs studenter og ansatte kan bruke elektroniske ressurser innkjøpt av Universitetsbiblioteket dersom man ikke er koblet til UiOs nettverk.

Når du er ved en datamaskin utenfor UiOs nettverk og vil ha tilgang til en av våre elektroniske ressurser via en lenke i Oria, GoogleScholar og lignende, får du melding om å logge på EZproxy med din UiO-brukerkonto. Etter innlogging blir du tatt videre til den ressursen du ønsker å få tilgang til.

Hvordan virker det?

Les mer om EZproxy-teknologien.

Alternative tilgangsmetoder

Lenking til databasene via databaselisten i Oria og enkelte e-ressurser fungerer ikke med EZproxy. For tilgang til disse kan du bruke UiO Programkiosk.

Personvern

EZproxy benytter kun UiOs egen autentiseringsløsning (Weblogin) og lagrer ingen data om deg.

Ta kontakt med e-ressurs@ub.uio.no ved tilbakemeldinger eller feil.

Faktaboks:

Elektroniske ressurser inkluderer tidsskrifter, artikler, bøker, bokkapitler, databaser, og så videre, som er tilgjengelig på nett.

Publisert 16. aug. 2018 09:46 - Sist endret 16. aug. 2018 10:43